-0.7 C
Brussel

Geweld op eiland stuurt schokgolf door Griekenland

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De recente incidenten van geweld tegen vrouwen door immigranten op het Griekse eiland Kos hebben een schokgolf veroorzaakt in het land. Het verhaal van Anastazja Rubińska, die het slachtoffer werd van ontvoering, verkrachting en moord door een migrant, is slechts één voorbeeld. De gebeurtenissen werpen licht op het alarmerende patroon van een aantal groepen van vreemde mannen die op het eiland jagen op jonge vrouwen.

De 27-jarige Poolse vrouw Anastazja Rubińska werd gedrogeerd, ontvoerd, geboeid, verkracht en gewurgd door een Bengaalse immigrant op het Griekse eiland Kos. Volgens mediaberichten werd ze mogelijk slachtoffer van een “groepsverkrachting”, waarna Salahuddin S. haar naakte lichaam in stukken sneed.

Een andere vrouw onthulde dat de verdachte haar eerder had proberen te verkrachten. Ze waarschuwt voor een wijdverbreid probleem op het Griekse eiland en noemt de betrokkenen “vrouwenjagers”.

Ook in eigen land zorgt de immigratiegolf voor problemen en consternatie bij de publieke opinie. Staatssecretaris voor asiel en migratie Nicole de Moor (cd&v) beweert een oplossing te vinden in het nieuwe en omstreden EU-Migratiepact, maar daar gelooft oppositiepartij Vlaams Belang niet in. De Vlaams-nationalistische partij pleit net voor een strenger migratiebeleid met asielopvang in eigen regio, gestaafd door transparantere cijfers.

Lees ook: 

Barbara Pas (VB) wil categorieën gezinshereniging verstrengen

BRON:Twitter
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen