10.4 C
Brussel

“De immigratiebarometer: broodnodige transparantie over de cijfers”

Gepubliceerd:

Nicole De Moor, staatssecretaris voor Asiel en Migratie, ziet al even door de bomen het bos niet meer. En elke keer dat ze zich naar het hoofdkwartier van haar partij cd&v begeeft, wordt ze met haar eigen falen geconfronteerd. Sinds eind april bezet het collectief ‘Stop de Opvangcrisis’ immers het gebouw naast de cd&v en worden er illegaal asielzoekers gehuisvest. Symbolischer kan eigenlijk niet. Haar onkunde etaleerde De Moor nog meer door de ultralinkse activisten en asielzoekers zelfs te ontvangen op haar kabinet om te luisteren naar hun eisen. De boodschap die De Moor en bij uitbreiding de volledige Vivaldikliek daarmee de wereld insturen? Dat wie de wet breekt en ons tracht te chanteren, een luisterend oor van de minister krijgt. Dat vindt Tom Van Grieken in zijn tweewekelijkse column ‘Res Publica’.
 
Naar wie niet geluisterd wordt, dat zijn de gewone burgers. Meer zelfs, die krijgen zonder tegenwoord zelfs containers in hun achtertuin gedumpt om asielzoekers te huisvesten; en dat van de kust tot in hartje Vlaanderen. Burgers en burgemeesters moeten het opengrenzenbeleid maar blijven ondergaan. Nicole De Moor is als migratiestaatssecretaris geen poortwachter, zoals het zou moeten, maar eerder een manager: ze zorgt dat de asielstroom richting dit land zo vlot mogelijk kan blijven doorgaan zonder dat er al te veel hindernissen op de baan liggen. Op echte daadkracht om de grenzen van dit land te versterken, blijft het wachten.
 
Haar totale machteloosheid etaleert de staatssecretaris nog meer door naar de EU te kijken om de migratiecrisis op te lossen. Volgens De Moor is er immers licht aan het einde van de migratietunnel, met name door het EU-migratiepact. Maar niets is minder waar: dit EU-migratiepact is niets minder dan het Marrakeshpact 2.0. In plaats van illegale migratie aan te pakken, wil men van illegale legale migratie maken. Men verandert de terminologie, maar het eindresultaat is voor de autochtone Europese bevolking hetzelfde: gestage omvolking.

Omvolking

En die omvolking is geen theorie, maar gewoon een realiteit die makkelijk verifieerbaar is. In België kwam Statbel onlangs nog met opzienbarende cijfers: de bevolking groeide in 2023 met 113.000 mensen aan ten opzichte van het jaar voordien. Omdat we met z’n allen meer kinderen zijn beginnen krijgen? Neen hoor, de bepalende factor is immigratie. Voor wie de cijfers kent, is dat geen verrassing. In se voerden opeenvolgend Maggie De Block (Open Vld), Theo Francken (N-VA), Sammi Mahdi (CD&V) en nu De Moor (cd&v) hetzelfde beleid, op wat accentverschuivingen en communicatieverschillen na.
Wat ze ook gemeen hebben, is dat ze allemaal op hun beurt transparantie over de migratiecijfers hebben beloofd. Het enige wat uiteindelijk doorzichtig was, waren de leugens, want geen van hen heeft daar ooit voor gezorgd.

Immigratiebarometer

Daarom heeft het Vlaams Belang zélf de handen uit de mouwen gestoken. Op basis van tal van parlementaire vragen en officiële en verifieerbare cijfers, staken we dan ook de immigratiebarometer in elkaar, een website waarin de omvang van de asiel- en migratiecrisis waarin we verkeren duidelijk wordt.
Wie de cijfers ziet, kan maar tot één conclusie komen: de asiel- en migratiecrisis is in dit land eigenlijk nooit gestopt. Tijd dat er een partij aan de macht komt die die wél wil stoppen. Genoeg is genoeg.
 
Tom Van Grieken
Tom Van Grieken
Tom Van Grieken (°1986, Antwerpen) is de nationale voorzitter van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen