10.4 C
Brussel

Vlaams Belang geeft ongemonteerde beelden vrij van klap Van Grieken

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang heeft nieuwe beelden vrijgegeven van voor en na de klap die Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken ontving op de zorgbetoging dinsdag. “Dit zijn de beelden van het begin van onze steunactie voor de zorg”, tweet Van Grieken met een vijf minuten durende video. “Zonder montage. Oordeel zelf.”

Dinsdag zakte het Vlaams Belang af naar de zorgbetoging in Brussel om er de manifestanten een hart onder de riem te steken. De steunbetuiging ontaardde al echter snel toen de politie hardhandig verhinderde dat Van Grieken en co een spandoek zouden ontrollen. Van Grieken ontving daarbij een klap in het gezicht. De reguliere pers en linkse actoren beschuldigden het Vlaams Belang evenwel van beelden te delen hierover zonder context. Van Grieken deelde daarom woensdag een ongemonteerde video van 5 minuten.

Hart voor de zorg

Op die beelden is te zien hoe het Vlaams Belang eerst rustig een spandoek ontrolt met de boodschap ‘een hart voor de zorg’. Al snel dagen echter agenten op in oproeruitrusting
en sluiten ze de manifestanten in. Hierna willen ze het spandoek ontnemen van de Vlaams Belang-parlementsleden en militanten. Van Grieken weigert hiermee in te stemmen en probeert de agenten op afstand te houden, waarna de beruchte klap valt. Een commandant ziet de fout en grijpt onmiddellijk in: hij stuurt de agent in kwestie naar achteraan zodat de boel kan bedaren.

Eerder dinsdag werd het Vlaams Belang beschuldigd van beelden te plaatsen zonder context. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ging zelfs zo ver van Van Grieken te beschuldigen om geweld te gebruiken tegen de politie. Die laatstgenoemde verwijderde die beschuldiging echter van Instagram wanneer hij op zijn beurt verweten werd om fake news te verspreiden.

“Stap 1: Demoniseer Vlaams nationale betogers door hen gespuis te noemen”, reageerde Van Grieken in zijn tweet woensdag. “Stap 2: schakel Franstalige agenten in om te kloppen op die betogers. Stap 3: Laat de regimepers dit goedpraten.”

Bekijk onderaan de volledige beelden:

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen