-0.7 C
Brussel

Sneppe: “Vlaams Belang heeft altijd achter de zorg gestaan”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdag vond een grootschalige betoging plaats in Brussel die uitging van de zorgsector. De betogers eisen meer personeel, betere lonen en investeringen in zorg en welzijn en worden hierin gesteund door het Vlaams Belang. Dat laat Kamerlid Dominiek Sneppe (Vlaams Belang) weten aan V-NIEUWS.

In Brussel zijn duizenden mensen van de zorg-, welzijns- en cultuursector samengekomen voor een nationale betoging. Zij willen meer ondersteuning zodat de werkdruk en de wachtlijsten kunnen verminderd worden. Ook het Vlaams Belang deed mee aan de betoging en steunt de voorgenoemde eisen.

Die deelname werd weliswaar overschaduwd door een hardhandig optreden van de politie, waarbij Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken een klap werd uitgedeeld. Maar de partij laat weten dat men niet wil dat de inhoud wordt ondergesneeuwd.

“In de coronatijd werd er geapplaudisseerd voor de zorg, nu is het muisstil”

“Het Vlaams Belang staat al jaar en dag op de bres voor de zorg”, zo zei Sneppe voor de camera van V-NIEUWS na haar administratieve aanhouding. “Ook in de parlementen doen wij ons werk. Het zorgpersoneelfonds hebben wij met onze cruciale medewerking er doorgekregen [in 2019 haalde het amendement hiervoor enkel een meerderheid omdat Vlaams Belang participeerde, red.]. En [vandaag] zijn we hier ook om die eisen van de zorg te ondersteunen.”

Sneppe belooft ook de nodige inspanningen te doen voor die eisen in de Kamer. “We ondersteunen de eisen van de zorgsector en dat is minder werkdruk”, besloot Sneppe. “We zullen dus initiatief nemen om die werkdruk te verminderen. Meer personeel en ook meer middelen moeten naar de zorg gaan. En uiteraard opnieuw veel meer respect. Want in de coronatijd werd er geapplaudisseerd, maar nu is het muisstil.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen