13.3 C
Brussel

Conner Rousseau verwijdert fake news-bericht

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Dinsdagmiddag zag Vooruit-voorzitter Conner Rousseau zijn kans schoon: nadat voorzitter van het Vlaams Belang Tom Van Grieken een slag in het gezicht had gekregen van een agent tijdens de zorgbetoging, plaatste Rousseau een Instagram-verhaal van het voorval met het bijschrift “Extreemrechts toont hun ware gelaat. Agressie. Vechten met de politie”. Minder dan 24 uur later was het bericht niet meer zichtbaar op zijn Instagramaccount. 

Op sociale media kwam er hevige reactie op het sociale media-bericht van Rousseau. Veel mensen wezen hem erop dat er niet “gevochten” is met de politie, wél dat Van Grieken als enige een slag incasseerde. De Vooruit-voorzitter viel al snel door de mand met zijn poging tot het verdraaien van de feiten.

Rousseau haalt fake news-uithaal offline

Instagram-verhalen blijven 24 uur na publicatie zichtbaar. De verhalen die hij ervoor plaatste, staan momenteel nog online. Enkel het bericht met de valselijke framing, is verdwenen.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen