24.2 C
Brussel

Vlaming ziet oplossing in Vlaams Belang voor loopbaanontwikkeling

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het verminderen van eindeloopbaansystemen frustreert de werkende Vlaming, met op kop de vrouwen. Hard werken wordt in de huidige regering als het ware bijna afgestraft. De vraag naar verandering is daarom ook groot. Het Vlaams Belang wordt daarbij aanzien als het boegbeeld voor die verandering, aldus De Tijd

In 2001 waren er 149.908 niet-werkzoekende vijftigplussers. In 2022 waren er, na de afbouw van die regeling, nog 219. In 2001 waren 107.347 mensen met brugpensioen. Door de hogere instroom van vrouwen ging dat even naar 119.856, maar in 2022 is het aantal afgenomen tot 19.450.

Het systeem van het brugpensioen werd omgevormd naar het SWT, en velen lijken uitzichtloos het einde van hun carrière tegemoet te gaan. Dit omdat er momenteel te weinig wordt ingezet op loopbaanontwikkeling en levenslang leren. Mensen op latere leeftijd lijken uitgerangeerd op de arbeidsmarkt.

Afstraffing van het beleid

Het beleid dat schade heeft toegebracht aan het loopbaanperspectief wordt nu politiek afgestraft. De Vlaming lijkt het programma van Vlaams Belang te waarderen en dat uit zich in de peilingen. Rechtse partijen hebben in het algemeen een groei doorgemaakt, waarbij het percentage stemmen is gestegen van 36,1% in 2009 naar 44,1% in 2019. Dit komt overeen met een toename van 8 procentpunten of 335.930 stemmen. Deze cijfers vertegenwoordigen hetzelfde aantal vrouwen (270.000 en 50.000) die hun eindeloopbaanregelingen afgebouwd zagen worden, aldus De Tijd.

De financiële zorgen die leven bij de burger, worden enkel versterkt door het huidige beleid. Nu blijkt dat de Vlaming naast koopkracht ook op vlak van loopbaanontwikkeling een oplossing in het Vlaams Belang ziet. Bij elke peiling die wordt gehouden, groeit dan ook het aantal kiezers voor het Vlaams Belang.

Lees ook: 

“Geld voor wie het verdient: de werkende Vlaming”

BRON:De Tijd
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel
Bo Vankemmel (2004°, Ieper) is redacteur bij V-NIEUWS. Ze studeert rechten aan de UGent.

Gerelateerd

Meest gelezen