21.4 C
Brussel

Van Grieken over genderideologie: “zeggen wat Vlamingen stilletjes denken”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken sprak zich in De Zevende Dag opnieuw duidelijk uit tegen de opmars van de genderideologie. Hij “gelooft niet dat er 42 genders zijn” en dat is ook “wat heel veel Vlamingen stilletjes denken”. De reacties van kijkers op sociale media lijken hem alvast gelijk te geven.

In een debat met kijkers in De Zevende Dag, benadrukte Tom Van Grieken (Vlaams Belang) de “verworven rechten” van holebi’s. Ook de psychologische gevolgen van genderdysforie grepen hem naar de keel: “het moet verschrikkelijk om als vrouw geboren te worden in een mannenlichaam, of als man in een vrouwenlichaam.”

Maar “waar Vlaams Belang een probleem mee heeft, is dat er bij dat eigen, persoonlijke gevoel rechten komen.” Denk aan “paspoorten die aangepast mogen worden, toiletten en ons taalgebruik die moeten aangepast worden. Wat doen we met biologische mannen die zeggen dat ze vrouw zijn: mogen zij mee gaan douchen bij het vrouwenvoetbal?”

“Als ik vind dat er alleen maar mannen en vrouwen zijn, dat maakt van mij niet de extremist”, benadrukt de voorzitter. Dat is “wat heel veel Vlamingen stilletjes denken”, voegt Van Grieken toe. “Voor ons zal altijd een moeder een vrouw zijn en een vader een man.”

Vlaams Belang tegen genderideologie

“Ik ben meer dan twee keer zou oud als u en ik voel me moderner”, reageert kijker Lucienne Colpaert, fervent schrijfster van lezersbrieven in De Morgen. Van Grieken vraagt haar of ze het goed zou vinden “als een biologische man mee onder de douche staat met uw kleindochter”. Daar heeft ze “allemaal geen probleem mee”, klinkt het na heel wat geblaas.

“Hoeveel genders zijn er? Weet u het?”, vraagt Van Grieken nog aan de studio. Daarop volgde geen antwoord. Volgens de gangbare definitie slaat gender op je identiteit, die iedere persoon zelf bepaalt. In theorie zijn er dus een eindeloze hoeveelheid genders.

In tegenstelling tot het Vlaams Belang, willen partijen als Vooruit en Groen de genderideologie tot in de kleuterklas aanleren aan jonge kinderen, volgens hun partijprogramma’s. Vooruit vindt dat gender vandaag “nog te vaak een taboe” in het klaslokaal. Groen pleit dan weer voor ‘genderinclusieve’ toiletten en taalgebruik op school. Ook Open Vld deelt een gelijkaardige visie.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlaams Belang (@vlaamsbelang)

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen