13.6 C
Brussel

“Regenboogplan”: Groen wil LGBTQIA+ en gender in de klas

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Regenboogplan van Groen wil minimumdoelen rond LGBTQ en ‘genderoriëntatie’ in het onderwijs. Ook de scholen moeten zich aanpassen, van ‘genderinclusieve’ toiletten tot ‘genderinclusieve’ taal. Dat meldt HLN. “Weg met deze absurde woke-waanzin!”, reageert Vlaams Parlementskandidate Kinga Pajak (Vlaams Belang).

Kinderen, zelfs vanaf de kleuterklas, moeten op school les krijgen over LGBTQ-onderwerpen en de genderideologie. Dat vraagt het Regenboogplan van Groen, waarmee de partij naar de verkiezingen trekt. “Praten over seksuele diversiteit, genderdiversiteit en diversiteit van families”, noemt de partij het in de pers.

Op scholen willen ze dan weer ‘genderinclusieve’ toiletten installeren. In de praktijk betekent dit het verdwijnen van aparte jongens- en meisjestoiletten. Officiële communicatie moet ook in ‘genderinclusieve’ taal gebeuren, volgens de groenen. En de lerarenopleiding, daarin wil de partij meer aandacht geven aan het propageren van LGBTQ-praatjes aan leerlingen.

“Woke, woker, wokest…”, klinkt het bij Vlaams Parlementskandidate Kinga Pajak (Vlaams Belang). “Groen is vandaag met hun ‘Regenboogplan’ compleet van het padje gegaan”, hekelt ze op sociale media. “Zat iemand [op die voorstellen] te wachten? Weg met deze absurde woke-waanzin!”

Regenboogplan: “compleet van het padje”

Niet alleen kinderen worden geviseerd door Groen. Op het werk en op de woningmarkt moeten er praktijktesten komen om vermeende LGBTQ-discriminatie op te sporen, volgens het Regenboogplan van de partij. Ook de opleiding voor maatschappelijk werkers en het zorgpersoneel moet meer aandacht geven aan zaken als de genderideologie.

Ook zogezegde ‘haatspraak’, inclusief in geschreven vorm, moet correctioneel bestraft worden, vindt Groen. Wat er juist onder de brede waaier van ‘haatspraak’ valt, is niet duidelijk. Tenslotte wil de partij nog meer geld geven aan ontwikkelingssamenwerking, om LGBTQ-ideologie te promoten in het buitenland.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen