13.6 C
Brussel

Na Vooruit wil ook Open Vld kinderen seksualiseren

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Nadat Vooruit eerder al bekritiseerd werd voor het opnemen van een plan voor seksuele voorlichting voor kleuters in hun verkiezingsprogramma, lijkt nu ook Open Vld deze weg ingeslagen te zijn. Europarlementariër Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) reageert op X.

Eerder verscheen in het verkiezingsprogramma van Vooruit al een interessant standpunt over seksualiteit en seksuele voorlichting. “Seksualiteit en gender zijn vandaag nog vaak een taboe op school”, viel daar te lezen. “Er komt in elke school — van het kleuteronderwijs tot het zesde middelbaar — een leerlijn omtrent seksuele opvoeding.” Vooral het benoemen van het kleuteronderwijs kon op veel weerstand rekenen.

Desalniettemin, heeft Open Vld nu een vergelijkbaar standpunt aangenomen in hun programma. “Het onderwijs speelt een cruciale rol in de maatschappelijke aanvaarding van LGBTQI+. Leraren, maar ook welzijns- en zorgverleners, spelen een grote rol in LGBTQI+-acceptatie. We willen dat toekomstige professionals zijn uitgerust met de kennis en vaardigheden om bij te dragen aan een inclusievere samenleving”, klinkt het daar. “In het basis- en secundair onderwijs, evenals in het kleuteronderwijs, worden thema’s rond gender- en seksuele diversiteit opgenomen in de leerplanning.”

Vlaams Belang-Europarlementariër Tom Vandendriessche reageert verbouwereerd op X. “Wat is dat toch met die obsessie om kleuters te seksualiseren en te indoctrineren met genderideologie?”, aldus Vandendriessche. “Laat kinderen vooral spelen en leren. Geen LGBTQI, maar ABC!

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen