5.5 C
Brussel

Verkiezingsprogramma Vooruit promoot genderideologie bij kleuters

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vooruit vindt dat gender vandaag “nog te vaak een taboe” is op school. Dus wil de partij “in elke school – van het kleuteronderwijs tot het zesde middelbaar – een duidelijke leerlijn” hierover. Ook de lerarenopleiding moet gender- en seksuele diversiteit aanleren. “Blijf van onze kinderen”, reageert Bart Claes (Vlaams Belang).

Ook bij Vooruit trekt men naar de verkiezingen met een nieuw partijprogramma. De standpunten over gender en seksualiteit zorgden hierbij al meteen voor ophef. “We verankeren de kennis omtrent gender- en seksuele diversiteit bij leraren door dit op te nemen in de lerarenopleiding”, klinkt punt 949.

Genderideologie moet aan kinderen bijgebracht worden volgens de socialisten, want “seksualiteit en gender zijn vandaag nog te vaak een taboe op school.” Al vanaf het kleuteronderwijs wil Vooruit dus een leerlijn over gender invoeren. “Blijf van onze kinderen”, reageerde Vlaams Parlementslid Bart Claes (Vlaams Belang) op sociale media.

Genderideologie in kleuteronderwijs

“Ze willen hun dolgedraaide genderideologie opdringen aan onze weerloze kinderen”, vervolgt Claes. Volgens Europarlementslid Tom Vandendriessche zal Vooruit “kinderen vanaf de kleuterschool seksualiseren, met genderideologie indoctrineren en [aan] leerkrachten verplichten.” Daartegenover stelt hij een duidelijk alternatief: zijn partij, het Vlaams Belang.

“Het Vlaams Belang wil woke uit ons onderwijs verwijderen en kinderen vooral kinderen laten zijn. Dat zijn beide beleidskeuzes. Daarover kiest de burger in onze democratie.” In het VB-programma erkent de partij de genderdysforieproblematiek maar wil duidelijk “geen genderideologie in de kleuter-, lagere en middelbare scholen.”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen