14.3 C
Brussel
Thuis Blog

Transactivist steekt vier kinderen neer in bioscoop in Boston

Een Amerikaanse transactivist stak vorig weekend vier kinderen neer in een bioscoop in Boston. Het jongste slachtoffer is amper negen jaar oud. Ook viel de man twee medewerkers van een nabijgelegen McDonald’s aan. Dat meldt New York Post. Ravizza, die zichzelf als vrouw identificeert en bekend staat als transactivist, kwam eerder al in aanraking met de politie. Daarnaast is hij ook een verdachte in een moordonderzoek in Connecticut.

Op zaterdagavond begon de aanval in de AMC Braintree 10 bioscoop. De verdachte, Jason Ravizza, viel zonder waarschuwing vier meisjes aan met een mes. Alle meisjes waren minderjarig, met de jongste slechts negen jaar oud. Daarna reed hij naar een nabijgelegen McDonald’s en stak daar twee medewerkers neer. De politie kon Ravizza uiteindelijk arresteren.

Geschiedenis van agressieproblemen

Jason Ravizza is geen onbekende voor de politie. Verder is hij ook een verdachte in een moordonderzoek in Connecticut. Volgens omwonenden kampt Ravizza met agressieproblemen. Hij identificeert zich als vrouw en beschrijft zichzelf op zijn Instagram-pagina als een ‘artiest’ en transactivist.

Dit incident is niet op zichzelf staand. In januari opende een 17-jarige non-binaire persoon het vuur op zijn middelbare school in Iowa. Hierbij vielen één dode en vijf gewonden. Een maand later schoot een transgender twee mensen neer in een kerk in Texas. In 2023 schoot Audrey Hale, een Amerikaanse transgender, drie kinderen en drie volwassenen dood op een christelijke privé-school in Tennessee.

Lees ook:

Transgender richt bloedbad aan in Amerikaanse school

 

Vlaams Belang ‘verwelkomt’ minister Van Tigchelt aan gevangenis Dendermonde

Dinsdagochtend woonde minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) de heropening bij van de oude gevangenis van Dendermonde. Evenzeer aanwezig waren de vakbonden en het Vlaams Belang. De partij zegt in een mededeling dat het de cipiers een hart onder de riem te willen steken en duidelijk wil maken dat de heropening van de oude gevangenis niets meer is dan symptoombestrijding. 

Het Vlaams Belang hekelt al langer de overbevolking en het bijhorende personeelstekort. “We moeten in eerste instantie de overbevolking aanpakken, maar we moeten zeker en vast blijvend investeren in goede werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden voor onze cipiers”, vertelt fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang). “Zij zijn een belangrijke schakel in onze veiligheid.”

“Criminele vreemdelingen uitwijzen is de enige oplossing”

De partij wil met de actie dan ook een signaal sturen richting minister Van Tigchelt. “Door deze gevangenis te heropenen denkt de minister dat alle problemen als sneeuw voor de zon zullen verdwijnen, maar niets is minder waar”, vervolgt Pas. “Het heropenen van een gevangenis zorgt er niet voor dat het schrijnende personeelstekort opgelost is, en het zal er niet voor zorgen dat de werkomstandigheden van de cipiers verbeteren.”

“We moeten eerlijk durven zijn en benoemen dat een groot deel van onze gevangenisbevolking hier niet thuis hoort, vandaar dat we ook valiezen mee hadden. We willen duidelijk tonen dat er maar één oplossing is: criminele vreemdelingen uitwijzen. Op die manier kunnen we het plaatsgebrek aanpakken en de werkomstandigheden van de cipiers verbeteren”, aldus nog het Kamerlid.

Lees ook:

Barbara Pas: “Laat een gevangenissstraf terug een straf zijn”

Van Grieken: “Weet u wie zich hier onveilig voelt? Autochtonen”

In ‘Eerste Keus’, het programma waarin Tom Waes en Pieterjan De Smedt uitzoeken wat jongeren die voor het eerst gaan stemmen bezighoudt, kwam ook partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) in de spotlight te staan. Hij sprak er zich uit tegen de onveiligheid in wijken als Molenbeek en Borgerhout, zo deelt het Vlaams Belang op X.

“Mensen met een andere huidskleur voelen zich niet veilig in onze samenleving, zowaar op school als in de winkel.” Met die stelling moest Van Grieken zich eens of oneens verklaren. “Ik geloof dat niet”, antwoordt hij. “Waarom komt anders heel de wereld naar ons? Omdat ze zich hier onveilig voelen? Weet u wie zich hier onveilig voelt? Autochtonen in Borgerhout, in Molenbeek. Daar zit onveiligheid.”

Van Grieken vindt dan ook dat we moeten afstappen van containerbegrippen als ‘racisme’. “Laten we heel duidelijk maken wat het is: discrimineren op basis van afkomst en huidskleur kan niet voor een overheid en een staat.”

Lees ook:

Van Grieken zet puntjes op i: “Er is geen racisme in DNA Vlaams Belang”

55% van de Vlamingen overweegt komende jaren VB te stemmen

Volgens een grote peiling van HUMO en De Morgen weet het Vlaams Belang bijna 30 procent van de kiezers te overtuigen, en er is nog flink wat groeimarge. 55 procent van de Vlaamse kiezers overweegt om de komende jaren voor een Vlaams Belang-kandidaat te stemmen. Bij zo’n 40 procent is de kans nu al groter dan de helft.

Een grote bevraging door onderzoeksbureau iVOX bij tweeduizend Vlamingen – representatief samengesteld met uiteenlopend onderwijsniveau, leeftijd, geslacht en vroeger stemgedrag – geeft een duidelijk zwart-geel beeld van onze toekomst. 28 procent denkt actief op het Vlaams Belang te zullen stemmen op 9 juni.

Daarbovenop denkt 55 procent van de Vlaamse kiezers eraan om de komende jaren voor het Vlaams Belang te stemmen. Bij 38,6 procent van de ondervraagden is de kans dat ze in de toekomst het bolletje van een Vlaams Belang-kandidaat inkleuren nu al groter dan 50 procent.

De Vlamingen tegen migratie en wokeness

Onvrede over migratie leeft over het hele politieke spectrum. Maar liefst 60 procent van alle respondenten is ervan overtuigd dat migranten naar Vlaanderen komen om onze sociale zekerheid uit te buiten. Ook geeft 65 procent van de Vlamingen aan dat er volgens hen geen plaats meer is voor migranten in ons land. ‘Vol is vol’, dus.

Een ‘woke’ samenleving ziet de Vlaming alvast niet zitten. 57 procent moet er niets van weten. Ook over de Europese Unie (EU) zijn velen ontevreden. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat de EU te veel geld kost. Bij Vlaams Belang-kiezers is dat zelfs 75 procent.

Voor wie zult u stemmen? Doe onze stemtest!

Stemtest

Dwangsommen voor vliegroutes: laattijdig en ongeloofwaardig

Vlaams minister voor de Rand Ben Weyts (N-VA) komt volgens het Vlaams Belang rijkelijk laat met zijn eis voor dwangsommen van 100.000 euro per dag voor vliegroutes die de Vlaamse Rand viseren. Dat meldt de partij in een mededeling. “Twee weken voor de verkiezingen komt deze stap wel heel ongeloofwaardig over.”

“Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft verzuimd een duurzame oplossing uit te werken voor de spreiding van vluchten van en naar de luchthaven van Zaventem”, zegt Kamerlid Joris De Vriendt (Vlaams Belang). “Twee weken voor de verkiezingen komt deze stap wel heel ongeloofwaardig over.”

Vorige zomer stelde Gilkinet voor om nachtvluchten te verbieden, wat echter veel tegenstand opriep vanwege de schade aan sectoren die afhankelijk zijn van de Zaventemse luchthaven. Een rechtbank dwong de regering uiteindelijk tot overleg met alle belanghebbenden bij de beslissing.

Het Vlaams Belang ziet het voorstel van Gilkinet als onrealistisch. Volgens de partij was het slechts bedoeld om de groene Brusselse van de politicus te plezieren. Ondertussen is het dossier ook vastgelopen.

Verrottingsstrategie

De Vriendt schetst het probleem in een breder kader: “De Franstalige partijen en hun Vlaamse Vivaldiknechten hebben steeds de mond vol over samenwerken en meer eenheid, maar ze voeren bewust een verrottingsstrategie om Vlaanderen te verzwakken. En de luchthaven van Zaventem is een van hun doelwitten.”

“Zij willen wel de voordelen van de nabijheid van een luchthaven voor hun hippe reisjes, maar zijn blind voor de economische noden van de luchthaven”, volgens de politicus.

De partij benadrukt dat deze strategie de Vlaamse belastingbetaler uiteindelijk zal treffen. “Heel deze saga toont aan dat het zogenaamde samenwerkingsfederalisme van Vivaldi enkel tot meer blokkeringen leidt”, besluit De Vriendt. “Tijd voor een ander beleid, tijd voor het Vlaams Belang.”

“De campagne gaat over koopkracht, migratie en Vlaams Belang”

De campagne loopt goed voor het Vlaams Belang. “Koopkracht, migratie en Vlaams Belang. Dat is de ‘perfect storm’.” Maar kopman Chris Janssens blijft nuchter in HBvL. “De zegezekerheid die de media ons toedichten, zit zeker niet in de hoofden van de partijtop.” Voor Zuhal Demir (N-VA) draait de campagne slechter uit.

Het Vlaams Belang staat op kop in de peilingen, ook in de thuisprovincie van Limburgs ondervoorzitter Chris Janssens. “Vijf jaar lang als eerste partij in de peilingen staan, het komt niet vaak voor”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “En dan nog eens voor de verkiezingen een knik naar boven laten optekenen al helemaal niet.”

Maar de lijsttrekker blijft nuchter: “De zegezekerheid die de media ons toedichten, zit zeker niet in de hoofden van de partijtop.” Al heeft de partij wel de wind in de zeilen. “De campagne gaat over drie thema’s: koopkracht, migratie en Vlaams Belang. Dat is de ‘perfect storm’. Zelf het thema worden, dat is een positie die iedereen ons benijdt.”

Campagne N-VA loopt mis

Bij de N-VA en Limburgs kopvrouw Zuhal Demir, huidig Vlaams minister van Omgeving, verloopt de campagne aanzienlijk slechter. “De slechte peiling voor N-VA doet duidelijk pijn bij Zuhal Demir”, volgens Janssens op sociale media. “Haar groen-links beleid heeft daar dan ook ongetwijfeld veel aandeel in.”

Peiling na peiling gaat de N-VA er dan ook op achteruit. Demir zelf behoudt haar score, maar dat versterkt enkel het beeld dat ze haar partij kannibaliseert door oppositie te voeren tegen hun eigen Vlaamse Regering. Zelf wijst ze met de vinger naar haar coalitiepartners. Het rommelt duidelijk tussen meerderheidspartijen N-VA, Open Vld en cd&v.

Van Grieken zet puntjes op i: “Er is geen racisme in DNA Vlaams Belang”

“De verkiezingsslogan ‘Vlaanderen weer van ons’, dat heeft niets met racisme te maken. Wie Vlaming onder de Vlamingen wil zijn, kan mee aan het Vlaanderen van morgen bouwen, ondanks de leugens van onze tegenstanders.” Dat zei Vlaams Belang-kopman Tom Van Grieken in de podcast van Het Nieuwsblad ‘Het Punt Van Impe’. 

Afgelopen weekend zat Van Grieken in een bij wijlen vijandige redactiekamer tijdens de opnames van de podcast ‘Het Punt Van Impe’. Liesbeth Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, en Hannes Heynderickx, chef politiek bij dezelfde krant, beschuldigden Van Grieken er immers van om blanke mensen boven anderen te stellen.

“Hebt u één voorstel van het Vlaams Belang dat op basis van huidskleur is”, riposteerde Van Grieken evenwel. “Want wie beschuldigt, moet bewijzen. Bewijs eens één voorstel van het Vlaams Belang op 45 jaar tijd waarin huidskleur een issue is.”

Op die vraag moesten de interviewers het antwoord schuldig blijven, maar ze wisten wel te zeggen dat dat “een gemakkelijke positie [is]” van Van Grieken. “Nee”, schoot de Vlaams Belang-leider terug. “Kijk, het is een heel gemakkelijke positie om mij te beschuldigen van racisme op basis van huidskleur terwijl ik vraag: geef mij dan een voorstel [die dat aantoont].” En later nog: “wie Vlaming onder de Vlamingen wil zijn, kan mee aan het Vlaanderen van morgen bouwen, ondanks de leugens van onze tegenstanders.”

Cipiersvakbond geeft Vlaams Belang gelijk: “herorganiseer systeem”

Maandag werd Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang) uitgenodigd op Radio 1 tijdens De Ochtend. Tijdens het tweede deel van dat interview ging ze in gesprek met Eddy De Smedt van cipiersvakbond VSOA. Er kwam veel eensgezindheid naar boven. Dit vooral over de overpopulatie die moet teruggedrongen worden. En “wij willen de overpopulatie niet aanpakken door het penitentiair verlof te verlengen of meer enkelbanden te geven”.

Volgens het Vlaams Belang en De Smedt is de overbevolking namelijk het primaire probleem van ons gevangeniswezen. Onze penitentiaire instellingen zijn voorzien op een capaciteit van 10.743 gedetineerden, terwijl er momenteel ruim meer dan 12.000 zijn. Ook met het statuut van cipier aantrekkelijker worden. Moeilijker werk moet beloond worden, klonk het.

“Niet meer enkelbanden, maar meer gevangenissen en meer deportaties”

En “de overpopulatie willen wij niet aanpakken door penitentiair verlof te verlengen of door voor nog meer enkelbanden te zorgen”, aldus Pas in een verdere reactie. “Men zit nu al aan een record van bijna 7.000 enkelbanden. 44,54 procent van de bevolking in de gevangenissen is niet-Belg, daar zitten geen dubbele nationaliteiten bij.” Die mensen wil de partij deporteren en hun straf laten uitzitten in het herkomstland. “Het is de hoogste tijd dat op betrokken herkomstlanden hiertoe de politieke, diplomatieke en economische druk wordt opgevoerd.”

Want nu kost dit systeem “183 euro per dag per gedetineerde”, aldus nog Pas. “Dat wil zeggen dat er 340 miljoen euro per jaar naar vreemdelingen gaat in gevangenissen. Als men dat kan investeren in personeel en men vooral werk maakt van de vreemdelingen die in onze gevangenissen zitten hun straf te laten uitzitten in het land van herkomst, dan zal er al veel mogelijk zijn.”

Lees ook:

Barbara Pas: “Laat een gevangenissstraf terug een straf zijn”

Twee jonge tienermeisjes verkracht door Tunesische illegalen

Twee Tunesische illegalen zijn opgepakt voor de verkrachting van twee jonge tienermeisjes. Het jongste slachtoffer is amper 14 jaar oud. Dat meldt Het Nieuwsblad. De feiten speelden zich af in een kraakpand in Antwerpen, waar daders Firas M. en Mohamed D. verbleven. Ze riskeren vier jaar cel.

Het horrorverhaal van slachtoffers M. (17) en Y. (14) speelde zich af in de Boshovestraat in Antwerpen. De jonge tienermeisjes werden meegenomen naar een kraakpand in de straat door Firas M. en Mohamed D., twee Tunesische staatsburgers die illegaal in ons land verblijven.

“Ze hebben hen gedwongen om drank te nuttigen en pillen te nemen”, volgens een van de advocaat van slachtoffer M. in Het Nieuwsblad. De twee Tunesische illegalen zouden het meisje van 17 en het meisje van 14 daarna herhaaldelijk verkracht hebben. “Gezien hun leeftijd, en gezien de toestand waarin ze verkeerden, konden ze geen toestemming geven.”

Tunesische illegalen riskeren vier jaar cel

“De jongste is 1,53 meter groot en weegt 50 kilo. Deze meisjes zijn nog kinderen en dat wisten deze mannen.” Ook worden de tienerslachtoffers omschreven als sociaal kwetsbaar en mentaal beperkt. Eerder waren ze ontsnapt uit een gesloten jeugdinstelling. Het jongste slachtoffer van 14 is zwaar getraumatiseerd, volgens haar advocate.

Ook het slachtoffer van 17 jaar is verkeerd evenzeer in slechte toestand. “Ze heeft inmiddels een zelfmoordpoging ondernomen.” Het Openbaar Ministerie zegt zwaar aan de feiten te tillen. De openbare aanklager vordert vier jaar cel tegen de Tunesische illegalen. Van uitzetting naar hun land van herkomst is voorlopig geen sprake.

Vandenbroucke geeft na 1.200 dagen antwoord op schriftelijke vragen

Vandaag ontving Vlaams Belang-fractievoorzitter Barbara Pas, samen met enkele andere Kamerleden, eindelijk antwoorden op schriftelijke vragen die ze in 2020 aan minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) hadden gesteld. “De totale minachting van Vandenbroucke voor de democratie en het parlement is alom gekend. Maar nu bereikt hij een nieuw dieptepunt”, stelt Pas in een mededeling.

Kamerleden kunnen aan de regering schriftelijke vragen stellen, waarop ministers binnen twintig werkdagen moeten antwoorden. “Al te vaak slagen ministers er, ondanks hun uitgebreide kabinetten, niet in om tijdig te antwoorden op de vragen vanuit het parlement”, legt Pas uit. “Maar minister Vandenbroucke schiet daarbij toch de hoofdvogel af.”

1.200 dagen voor een non-antwoord

Op 18 december 2020 stelde Pas een vraag over corona-uitbraken in nertskwekerijen en de vaccinatie van dieren. Pas vandaag, 27 mei 2024, ontving ze eindelijk een antwoord, dat volgens haar niets om het lijf heeft. “Het duurde dus meer dan 1.200 dagen voordat de minister het nodig vond om te antwoorden – en dan nog met een absoluut non-antwoord.”

Ook andere Vlaams Belang-Kamerleden waaronder Dominiek Sneppe, Ellen Samyn en Steven Creyelman kregen vandaag pas antwoorden op hun vragen uit 2020 en 2021. Allen kregen ze hetzelfde non-antwoord doorgestuurd: ‘het is intussen allemaal al besproken in commissie, dus ik antwoord er niet meer op.’

Pas betreurt het gebrek aan respect van minister Vandenbroucke voor het parlement. “We kunnen enkel hopen dat de volgende federale regering meer respect zal tonen voor het parlement dan de niet-verkozen Vooruit-minister Vandenbroucke”, besluit ze.