13.5 C
Brussel

Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting door ‘jongeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Kortrijk is een 14-jarig meisje het slachtoffer geworden van een groepsverkrachting. De daders, een bende van een tiental Afrikaanse ‘jongeren’, zijn opgepakt en onder toezicht van de jeugdrechter geplaatst. Dat meldt Het Nieuwsblad. Fractieleider in Kortrijk Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) reageert geschokt: “Wij willen dat onze vrouwen en dochters weer veilig over straat kunnen!”

De feiten speelden zich af in het Kabouterbos, op het einde van de Scheutistenlaan in Kortrijk. Een jong meisje van amper 14 jaar oud werd er het slachtoffer van een groepsverkrachting. De daders zijn van Afrikaanse afkomst, volgens VTM NIEUWS. Bronnen dicht bij het onderzoek spreken van “wraakroepende feiten” in Het Nieuwsblad.

Voor het slachtoffer wordt het nog een lange lijdensweg, zo blijkt ondertussen uit het onderzoek. De beelden van de herhaalde groepsverkrachting werden door de daders namelijk opgenomen en via sociale media gedeeld.

Criminaliteitsgolf

“De criminaliteitscijfers van Kortrijk tonen duidelijk aan dat het aantal verkrachtingen en andere zedenmisdrijven al jaren in stijgende lijn zitten”, benadrukt Kamerlid en lokaal fractieleider Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “Die wraakroepende trend zal maar gekeerd kunnen worden als onze veiligheid een absolute topprioriteit wordt van de politiek.”

Het is dan ook niet de eerste keer dat de West-Vlaamse stad te maken krijgt met dergelijke gruwelfeiten. “In 2022 nog werden twee 14-jarige meisjes brutaal verkracht door een 25-jarige illegaal in het Astridpark”, zegt Vermeersch. “Wij willen dat onze vrouwen en dochters weer veilig over straat kunnen!”

Daarvoor is de regerende Vivaldi-partij echter niet te vinden. “Als wij de oorzaken ter sprake brengen op politieraden en gemeenteraden worden onze microfoons uitgezet”, hekelt Vermeersch. “Onder druk van burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld/Team Burgemeester).” Tot voor kort was Van Quickenborne nog minister van Justitie.

Groepsverkrachting 14-jarige

De daders konden ondertussen gevat worden. Het gaat om een groep van een tiental ‘jongeren’ van Oost- en Noord-Afrikaanse afkomst, allemaal minderjarig. Een van hen lokte het 14-jarige slachtoffer tijdens de paasvakantie naar het kleine bosje. Ze “zijn opgepakt en staan onder toezicht van de jeugdrechter”, vertelt het West-Vlaams parket aan de pers.

De jonge leeftijd van de daders is opmerkelijk. Allemaal zouden ze tussen de elf en de zestien jaar oud zijn. Ze zullen daardoor wellicht ook aanzienlijk lichter gestraft worden dan volwassen daders. Hun slachtoffer werd ondertussen opgevangen en krijgt aangepaste begeleiding.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen