14.7 C
Brussel

“Calvo wil winnaars doen bloeden”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Kristof Calvo van Groen dient een wetsvoorstel in dat de financiering van de grootste Vlaamse partijen aan banden legt. Zo willen de Groenen hun eigen electorale ondergang proberen compenseren. Dat schrijft Paul Boonefaes in zijn column ‘Wokemania’. “Het is de ‘de IJzeren Wet van de Woke Projectie’: alles wat ze de tegenstander verwijten is exact wat ze zelf doen.”

Kamerlid Kristof Calvo (Groen) hanteert een geheel eigen definitie van het concept ‘democratie’. De cultuurmarxisten van Groen/Ecolo zien democratie niet als een politiek systeem waar alle macht uitgaat van het volk, een systeem dat de kleine man inspraak geeft en dat te grote concentratie van macht aan banden legt door een strikt stelsel van scheiding der machten.

Neen. Wat Groen betreft is democratie een politiek systeem waarin enkel gelijkgestemden welkom zijn en andersdenkenden met alle mogelijke middelen monddood gemaakt moeten worden, met vrijwel onbeperkte macht.

Losercoalitie

Nadat Groen en Open Vld de vorige verkiezingen verloren en premier Alexander De Croo (Open Vld) een coalitie van verliezers op de been bracht die diametraal tegen het resultaat van de vorige verkiezingen in ging, lijken de peilingen op een forse afstraffing door de kiezers te wijzen. Groen haalt wellicht niet eens de kiesdrempel.

Nu ze helemaal uit de boot dreigen te vallen schakelt Groen/Ecolo een versnelling hoger om andersdenkenden alsnog te neutraliseren. Het wetsvoorstel dat Calvo lanceert viseert nadrukkelijk de twee grootste Vlaamse partijen Vlaams Belang en N-VA waarvan hij de financiering omlaag wil halen: specifiek zou het gaan om een begrenzing van de uitgaven op sociale media. Best makkelijk voor partijen die veel media-aandacht krijgen, en zeer vervelend voor zij die doodgezwegen worden. Hoe doorzichtig allemaal.

Op alle politieke niveaus is een strijd bezig tegen iedereen en alles die niet behoort tot het links-liberale progressieve kamp. Door de totale en steeds meer totalitaire hegemonie van progressief-links in alle Westerse instellingen geraken ze daar mee weg. Dat is geen democratie. Dat is de definitie zelf van tirannie.

Terwijl EU-commissaris Thierry Breton zijn uiterste best doet om andere meningen van sociale media te verbannen door middel van de Digital Services Act legt Calvo een wetsvoorstel op tafel dat de grootste partijen (= de democratische keuze van de kiezer) afstraft.

IJzeren wet

Het wetsvoorstel is een dikke middelvinger van het progressief linkse establishment dat al onze instellingen domineert naar de kiezer en de democratie. Het is tegelijkertijd een bevestiging van de groeiende tirannie van de globalistische woke elite.

Ook hier geldt zoals steeds ‘de IJzeren Wet van de Woke Projectie’: alles wat ze de tegenstander verwijten is exact wat ze zelf doen.

In naam van de democratie voeren ze zelf anti-democratische wetten door. De opgeklopte strijd tegen ‘extreemrechts‘ is in de praktijk een betonnering van de hegemonie van extreem-links.

De bezorgdheden van de kiezers zijn de allerlaatste zorg van deze hautaine anti-humanistische anti-democraten die louter met machtsbehoud bezig zijn.

Wie de progressieve strategie nader bekijkt kan zich afvragen of de links-liberale progressieven niet een veel grotere bedreiging zijn voor onze Westerse beschaving dan zogenaamde ‘populisten’ die consequent opkomen voor de kernwaarden die onze Westerse beschaving hebben groot gemaakt: vrije meningsuiting, vrijheid van vereniging en christelijke basiswaarden.

De vraag stellen is hem beantwoorden.

Paul Boonefaes
Paul Boonefaes
Paul Boonefaes (°1965, Antwerpen) studeerde talen in Antwerpen en behaalde een MBA aan Vlerick Business School. Hij was jarenlang ondernemer in de maritieme sector en is nu investeerder in vastgoed. Voor V-NIEUWS neemt hij wokeness onder de loep.

Gerelateerd

Meest gelezen