19 C
Brussel

Kristof Calvo (Groen) stopt met nationale politiek

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Na drie termijnen als Kamerlid, hoewel de zelfverklaarde rotatieregeling bij Groen normaliter parlementairen verhindert en derde legislatuur te zetelen, neemt Kristof Calvo (Groen) afscheid van de nationale politiek. In 2024 komt hij enkel op in Mechelen. Daarmee verliezen de groenen één van hun bekendste koppen in de nationale politiek, zo meldt De Morgen

Afgelopen legislatuur was Calvo weinig te zien in onze nationale politiek. Na het uitblijven van de ‘groene golf’ in 2019, stopte hij in 2021 als fractieleider in de Kamer en trok de groene kopman naar Nederland om te – naar eigen zeggen – herbronnen bij GroenLinks.

“Iemand zoals ik, die veel wil veranderen en vernieuwen, moet ook zelf durven vernieuwen en veranderen”, klinkt het bij Calvo op sociale media. “Ik maak daarom een keuze voor Mechelen én voor een andere politiek.” Verder lijkt hij voorlopig geen commentaar kwijt te willen.

Politieke erfenis?

Het recente rapport van HLN was tevens moordend voor de groenen. Calvo werd verweten geen beloofde politieke vernieuwing gebracht te hebben. Een waardevolle politieke erfenis lijkt hij dus niet na te laten.

Op sociale media lijkt men niet rouwig om zijn afscheid. In zijn verklaring stelt Calvo dat “een nieuwe Zwarte Zondag” zich aankondigt. “En dus kiest hij spontaan voor de zijlijn – net als intussen al 5 andere zetelende parlementsleden van Groen – alvorens de kiezer hen en hun knotsgekke ideeën daar dumpt”, klinkt het bij Vlaams Belang-ondervoorzitter Chris Janssens.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen