14.3 C
Brussel

Alweer moslimterrorist opgepakt: ditmaal in Hasselt

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Hasselt is een terreurverdachte opgepakt die gelinkt wordt aan aanslagen met bijna 400 doden. Het zou gaan om een Irakese vluchteling, zo melden het federaal parket en VRT NWS. De man zou verbonden zijn aan Al Qaida en tussen 2009 en 2010 meerdere bomaanslagen hebben georganiseerd.

De 44-jarige man woont sinds 2015 in ons land en is een erkende vluchteling. Maar in werkelijkheid is hij geen onschuldige stakker op de vlucht voor oorlog en verderf, maar iemand die verantwoordelijk is voor oorlog en verderf. Als Al Qaida-lid wordt hij verdacht van terroristische moorden, deelname aan activiteiten van een terroristische groep, oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid.

Moslimterrorist zaaide dood en verderf in Bagdad

Tussen 2009 en 2010 zou hij meerdere aanslagen hebben georkestreerd binnen de ‘Green Zone’ in Bagdad – een zwaar beveiligde perimeter van ongeveer 10 vierkante kilometer waarbinnen overheidsgebouwen, ambassades en dergelijke meer staan. Bij de aanslagen zouden zeker 376 mensen zijn omgekomen, terwijl 2.300 mensen werden verwond. Bomauto’s zouden hierbij gebruikt zijn.

Het nieuws is opvallend, omdat het gelijkaardig is aan recente feiten. Eind maart werd nog een Syrische vluchteling – erkend en woonachtig in dit land – opgepakt wegens lidmaatschap van terreurgroep IS. Donderdag en eind maart werden dan weer verschillende terreurcellen opgerold van jonge moslimfundamentalisten die aanslagen planden.

Lees ook:

Syrische asielzoeker blijkt IS-terrorist

Zeven Tsjetsjenen opgepakt op verdenking van terrorisme

BRON:VRT NWS
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen