14.3 C
Brussel

“Alle immigratiecijfers zijn dramatisch slecht”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang verzet zich met alle middelen tegen het geplande EU-Migratiepact. Dat heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken duidelijk gemaakt in de Kamer donderdag tijdens de plenaire vergadering. Volgens Van Grieken zal het Migratiepact immers niet voor minder, maar voor meer migratie zorgen. “En de immigratiecijfers zijn [nu al] dramatisch.” Dat bleek ook uit de zogenaamde ‘immigratiebarometer’ die de partij lanceerde, zo zei de Vlaams Belang-kopman voor de camera van V-NIEUWS.

EU-landen die geen asielzoekers meer willen, gaan moeten betalen. Dat blijkt uit de EU-Migratiepact-plannen die vandaag ter stemming liggen. Asielzoekers zouden verplicht gespreid worden en wie weigert, zou minstens 20.000 euro per asielzoeker moeten betalen. En om op lastverlichting te kunnen rekenen, zou een ondergrens moeten overschreden worden van minstens 30.000 asielzoekers – afhankelijk van de grootte van het BBP en het aantal inwoners. En die ondergrens zou haast zeker nog opgetrokken worden.

“Het EU-Migratiepact is gevaarlijk”

“Het [EU-Migratiepact] is heel gevaarlijk, want de EU-leiders willen dit verkopen als een pact voor minder migratie. Maar niks is minder waar”, zo zei Van Grieken. “Men heeft geen enkele garantie dat de migratie zal stoppen. Men heeft geen enkele garantie dat illegalen en uitgeprocedeerden effectief gaan teruggestuurd worden. De enige garantie die de Europese burger en de Vlaming hebben, is dat we meer asielzoekers verplicht zullen moeten opvangen.”

In plaats van een pact is volgens Van Grieken dan ook minder immigratie nodig. Zijn partij bracht donderdag een heuse ‘immigratiebarometer’ uit. Op die website worden alle immigratiecijfers van dit land gebundeld. “En die cijfers zijn dramatisch slecht”, aldus nog de partijvoorzitter. “Niet alleen dit jaar, maar alle voorgaande jaren. We gaan terug tot 1988. Men moet echt alle cijfers kennen en beseffen hoe ernstig dit is.”

Eerder donderdag werd bekend dat er vorig jaar zo’n 233.629 immigranten in dit land bijkwamen. Zo’n 117.058 mensen verlieten het land.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen