13.4 C
Brussel

Vlaams Belang lanceert immigratiebarometer: “Alle parameters staan op rood”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vandaag kondigde het Vlaams Belang de lancering van hun ‘immigratiebarometer’ aan, een nieuwe website waar de belangrijkste cijfers over asiel en migratie in België overzichtelijk geraadpleegd kunnen worden. Zowel staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) als haar voorganger, huidig cd&v-voorzitter Sammy Mahdi, beloofden reeds werk te maken van “transparante en toegankelijke cijfers” en een website, zonder resultaat. “Als deze regering de bevolking niet op een overzichtelijke en correcte manier inlicht over asiel en migratie, doet het Vlaams Belang het voor haar”, stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

Met de immigratiebarometer bundelt het Vlaams Belang de meeste relevante cijfers omtrent asiel en migratie. Enkel officiële en verifieerbare cijfers worden gebruikt. “Wie vandaag de concrete impact wil meten van de asiel- en migratiedruk van de afgelopen jaren, moet verschillende bronnen raadplegen”, zegt Van Grieken.Momenteel zijn cijfers met betrekking tot asiel en migratie slechts versnipperd voorhanden, en wordt het grotere plaatje nergens gecentraliseerd bijgehouden.”

In hun beleidsverklaring gaven staatssecretaris de Moor en haar voorganger Mahdi nochtans aan “een nieuwe website met volledig, heldere en geactualiseerde gegevens over migratie in België” te zullen publiceren. “>Daar hebben we tot op vandaag niks van gezien, dus hebben wij het zelf gedaan”, klinkt het bij het Vlaams Belang. 

“Migratiesaldo van de afgelopen twintig jaar overschrijdt vlot het miljoen”

“De asiel- en migratiedruk is groter dan ooit”, vervolgt de Vlaams Belang-voorzitter die ook verwijst naar de cijfers die Statbel vandaag publiceerde en waaruit blijkt dat er 116.554 inwoners bijkwamen op een jaar tijd door migratie.

“Alle parameters staan op rood De asieldruk blijft aanhouden, de zogenaamde gezinshereniging is meer dan ooit het belangrijkste immigratiekanaal, het totale migratiesaldo van de afgelopen twintig jaar overschrijdt ondertussen vlot het miljoen”, besluit Van Grieken. “De impact van de massamigratie op leeflonen, inactiviteit en de samenstelling van de gevangenisbevolking zijn onmiskenbaar. We moeten nu ingrijpen als we het tij nog willen keren, maar de regering lijkt de sense of urgency niet in te willen zien.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen