21.4 C
Brussel

“Wij maken van immigratie hét kernthema in 2024”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen zondag organiseerde het Vlaams Belang haar derde inhoudelijk congres. Onder de titel ‘Vlaanderen Vlaams’ was migratie het kernonderwerp. De Vlaams-nationalistische partij koppelt het thema tevens expliciet aan welvaart. “Men kan niet de welvaart van de gewone Vlaming garanderen als men het immigratieprobleem niet daadkrachtig aanpakt”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken voor de camera van V-NIEUWS.

Voor het Vlaams Belang is het duidelijk: migratie wordt het bepalende thema met de verkiezingen van 2024. “Omdat we vaststellen dat alle andere partijen niet willen spreken over migratie”, klinkt het bij Van Grieken. “Wel, dan gaat het Vlaams Belang vandaag een duidelijk signaal geven, dat wij van immigratie hét verkiezingsthema maken in 2024. De mensen zijn het zat en weten dat het Vlaams Belang aan hun kant staat.”

Andere partijen weigeren over immigratie te spreken

Welvaart kan volgens de partijvoorzitter niet losgekoppeld worden van migratie. “We vinden het onbegrijpelijk dat die zogenaamde andere rechtse partij, de N-VA, niet wil spreken over immigratie, alleen over de begroting, tabelletjes en welvaart”, aldus Van Grieken. “Terwijl men zwijgt over de asielfactuur, de immigratiefactuur, de last op ons onderwijs en de last op ons veiligheidsbeleid. Men kan niet de welvaart van de gewone Vlaming garanderen als men het immigratieprobleem niet daadkrachtig aanpakt.”

Op het congres zelf stak Van Grieken af met een illustratie van de multiculturele en demografische stand van zaken van het land. Die wijzigt aan razendsnel tempo. Verder lanceerde de Vlaams-nationalistische partij er 100 oplossingen tegen de migratiecrisis en de demografische vervreemding – die de partij zelf omvolking noemt.

Lees ook: 

“Vlaanderen Vlaams”: Vlaams Belang heeft 100 oplossingen voor asielcrisis

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen