5.5 C
Brussel

“Vlaanderen weer van ONS”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In haar column ‘Belgistan’ blikt Kamerfractieleider en Vlaams Belang-ondervoorzitter Barbara Pas terug op het programmacongres van afgelopen zondag en vooruit op de verkiezingen van 9 juni, met een specifieke focus op haar kernthema: migratie. “Als iets duidelijk werd gemaakt op het programmacongres dan is het dat een keuze voor het Vlaams Belang op 9 juni een positieve keuze is”, klinkt het. “Een keuze voor oplossingen. Oplossingen om Vlaanderen weer van ONS te maken!”

Een resem aan sprekers brachten allerlei belangrijke thema’s op het Vlaams Belang-programmacongres. Ik heb het gehad over de grootste uitdaging: immigratie. Al jarenlang is dit in zowat alle stemtesten de grootste bezorgdheid van de Vlamingen. En dat is ook logisch, want de massamigratie heeft impact op alle facetten van onze maatschappij.

Heel de samenleving betaalt de prijs voor het falende asiel- en migratiebeleid dat in dit land al decennia gevoerd wordt.

Problemen benoemen

Het is dan ook hallucinant dat politicologen en journalisten adviseren om over dat thema niet te spreken.

Hoe kan je nu spreken over welvaart, zonder te spreken over het feit dat 44,2% van de niet-Europese vreemdelingen tussen de 25 tot 64 jaar niet actief is op de arbeidsmarkt? Hoe kan je spreken over koopkracht zonder te vermelden dat 40% van het totaalbedrag aan leeflonen in dit land wordt uitbetaald aan niet-Belgen? Hoe kan je het hebben over de overbevolking van de gevangenissen zonder te benoemen dat 40% van de gevangenen niet-Belg zijn? Of hoe kan je over de begroting spreken zonder vragen te stellen bij een asielfactuur van meer dan een miljard euro?

…en oplossingen voorleggen

Het Vlaams Belang durft de problemen niet alleen benoemen, we reiken ook oplossingen aan. Op ons migratiecongres ‘Vlaanderen Vlaams‘ eind vorig jaar stelden we maar liefst 100 concrete voorstellen voor die nodig zijn om tot een performant migratiebeleid te komen. Deze maatregelen zijn broodnodig als we willen dat Vlaams belastinggeld niet verder wordt gebruikt om een nefast opengrenzenbeleid mee te financieren, maar wel in de eerste plaats wordt besteed aan ONZE mensen!

Als men geen minderheid wil worden in eigen land, als men een Vlaams Vlaanderen wil, dan heeft men op 9 juni maar één alternatief. Er is immers maar één partij die het opneemt voor onze manier van leven, voor onze Vlaamse welvaart en voor onze Vlaamse identiteit. Als iets duidelijk werd gemaakt op het programmacongres dan is het dat een keuze voor het Vlaams Belang op 9 juni een positieve keuze is. Een keuze voor oplossingen.

Oplossingen om Vlaanderen weer van ONS te maken!

Barbara Pas
Barbara Pashttps://barbarapas.be/
Barbara Pas (1981°, Temse) is de fractieleider van het Vlaams Belang in de Kamer. Ze studeerde rechten aan de KULeuven en is de auteur van verschillende boeken waaronder 'Bodemloos' en 'Het Communautair Alfabet'.

Gerelateerd

Meest gelezen