21.4 C
Brussel

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken uitgenodigd bij koning

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vanaf 14:30 uur komen de grote winnaars van de recente verkiezingen aan op het Koninklijk Paleis voor een audiëntie met de koning. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wordt er verwacht. Ook Bart De Wever (N-VA) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn uitgenodigd.

Koning Filip heeft het ontslag van de regering-De Croo aanvaard. De regeringsleden blijven voorlopig wel op post in lopende zaken, tot er een nieuwe regering samengesteld is. Daarvoor zijn nu de grote winnaars van de verkiezingen uitgenodigd op het Koninklijk Paleis. Ze worden er vanaf 14:30 uur verwacht.

Koning ontvangt partijvoorzitters

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken mag zich opnieuw tot de triomfantelijke genodigden rekenen. Na de overwinning van zijn partij in 2019, ging hij voor het eerst naar het Koninklijk Paleis. Het Vlaams Belang kwam ook nu opnieuw als grootste winnaar uit de bus en groeide fors in deze verkiezingen. De partij werd zelfs koploper in drie provincies.

“Vlaanderen heeft nog nooit zo rechts en zo Vlaams gestemd als nu”, zei Van Grieken eerder. Maar ook de resultaten in Wallonië vallen op. De PS zakt weg en de liberalen van MR halen bijna 30 procent van de stemmen. Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wordt dus bij koning Filip verwacht.

N-VA-voorzitter Bart De Wever mag eveneens aanschuiven voor een audiëntie op het Koninklijk Paleis.

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen