21.4 C
Brussel

“Vlaanderen heeft nog nooit zo rechts en zo Vlaams gestemd als nu”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Overal hebben de Vivaldi-partijen flinke klappen gekregen. Alleen Vooruit kan nog wat uit de brand slepen, maar Vooruit en Open Vld werden fel afgestraft. “Vlaanderen heeft nog nooit zo rechts en zo Vlaams gestemd als nu”, reageert Tom Van Grieken in een mededeling. “Proficiat aan de N-VA en Bart De Wever. Laten we dit moment grijpen om samen te werken.”

Zowel in het Vlaams Parlement als in de Kamer groeit het Vlaams Belang fors. En in het Vlaams Parlement zet zich dat om in heel wat extra zetels. In totaal komen er voor de nationalisten 8 Vlaamse zetels bij, goed voor 31. In het Europees Parlement wordt het Vlaams Belang zelfs de grootste partij van het land.

Dat betekent dat zowel N-VA als het Vlaams Belang evenveel zetels hebben in het Vlaams Parlement ofwel de helft van de zetels. Daarmee kan de Vlaams-nationalistische familie alles afblokken in het parlement. “We hebben geknokt voor een Vlaanderen dat weer van ons wordt en dat gaan we de komende vijf jaar blijven doen”, vervolgt Van Grieken. “Het Vlaams Belang blijft onze mensen op de eerste plaats zetten altijd en overal.”

Van Griekens partij vraagt nu dat De Wever het pro-Vlaams en rechts signaal van de kiezer respecteert en wil daar zelf constructief aan bijdragen. “Vlaanderen heeft nog nooit zo rechts en zo Vlaams gestemd als nu”, aldus nog Van Grieken. “Laten we dit moment grijpen om samen te werken.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen