18.7 C
Brussel

Vandendriessche (VB): “Implementeer EU-migratiepact niet”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Europese Commissie wil dat lidstaten tegen eind dit jaar een plan opstellen om het EU-migratiepact in te voeren. Dat meldt HLN. “Wij roepen de volgende regering op om het migratiepact niet te implementeren”, reageert Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang).

Woensdag presenteerde de Europese Commissie hun implementatiestrategie voor het asiel- en migratiepact. Lidstaten van de Europese Unie (EU) moeten tegen 12 december van dit jaar een plan opmaken voor de uitvoering ervan. Ook de volgende regering in ons land zou dus meewerken aan die strategie.

“N-VA en cd&v hebben volop campagne gevoerd rond opvang in eigen regio en verwerking van asielaanvragen buiten de EU”, reageert Europarlementslid Vandendriessche in een persbericht. “Dit pact maakt dit duidelijk onmogelijk. Als ze nu meewerken om dit uit te rollen, hebben ze de kiezer gewoon voorgelogen.”

Ook de instroom zal blijven aangroeien, stelt hij. “Het Europees migratiepact heeft geen bovengrens op het aantal asielzoekers, en geen competent terugkeermechanisme. Met de demografische explosie in Afrika de volgende decennia, zal dit migratiepact niet voor minder, maar net voor meer immigratie zorgen.”

EU-migratiepact niet implementeren

Bij de Europese Parlementsverkiezingen kwam de partij van Vandendriessche, het Vlaams Belang, als grote winnaar uit de bus. Ook in andere EU-lidstaten scoorde nationalisten goed. Volgens het Europarlementslid gaat dit EU-migratiepact dus lijnrecht in tegen de verkiezingsuitslag. “De kiezer gaf een duidelijk signaal voor minder immigratie.”

Vandendriessche roept de volgende regering dan ook op “om het Europese migratiepact niet te implementeren, en resoluut te kiezen voor een opt-out uit het Europese migratiebeleid.” Ook de Nederlandse regering van PVV-kopman Geert Wilders streeft een dergelijke vrijstelling na.

BRON:HLN
Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen