21.4 C
Brussel

Van Grieken zet puntjes op de i: “Hier gaan verkiezingen over!”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De afgelopen weken hebben de systeempartijen twee dingen geprobeerd. Eén: zoveel mogelijk het goed peilende Vlaams Belang aanvallen. En twee: de verkiezingen nièt over immigratie laten gaan. Dat is tenminste de analyse van partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Voor sommigen mag migratie niet het thema van de verkiezingen zijn.”

De andere partijen willen het over brooddozen en adoptieregels hebben, of ethische debatten opentrekken. Maar dat zijn bliksemafleiders, zo zei Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) nog via VTM zondag. Dat maakte Van Grieken maandag eveneens duidelijk.

“Voor sommigen mag migratie niet het thema van de verkiezingen zijn”, tweette de Vlaams Belang-voorzitter op X. “Nochtans wordt het drama van de massamigratie elke dag opnieuw aangetoond.” Bij de tweet werd een collage toegevoegd met nieuwsberichten. Eén bericht ging over het extreem groepsgeweld met machetes gepleegd door Afrikanen dit weekend in Aalst. Een ander over de (intussen dodelijke) islamistische aanslag in Mannheim, en nog een bericht over geweld tegen joden in Antwerpen.

“ALLE andere partijen blijven wegkijken en zwijgen over de nadelige gevolgen van ongecontroleerde massamigratie”, klonk het nog op Facebook. “Het Vlaams Belang niet. Het is tijd om ze weg te stemmen, het is tijd om samen op 9 juni Vlaanderen weer van ons te maken!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen