21.4 C
Brussel

Afrikaanse ‘jongeren’ vechten met messen na voetbalmatch

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een voetbalmatch tussen FC Aalst en FC Denderleeuw in Lede ontaardde in geweld en chaos. Dat meldt HLN. De ‘jongeren’ van Afrikaanse origine zorgden voor een vechtpartij op een trein en in het station van Aalst. Er vielen meerdere slachtoffers met steekwonden.

Het incident begon na een voetbalmatch in Lede. Het terrein, dat normaal moet worden afgehuurd, werd zonder medeweten van de eigenaar gebruikt. Daar werden al messen en stokken bovengehaald. De Afrikaanse ‘jongeren’ gingen elkaar in groep te lijf in een massale vechtpartij op het voetbalterrein.

Een groep die met de trein onderweg was van Lede naar Brussel, ging elkaar ook te lijf met messen en scherpe voorwerpen. De conducteur alarmeerde de politie, die de trein tot stilstand bracht in Aalst. De gevechten zouden zich vervolgens hebben voortgezet in de gangen van het station.

De verdachte die het geweld startte, was al vertrokken toen de politie aankwam. Er is dus op dit moment geen verdachte gearresteerd. De man in kwestie wordt wel opgespoord. De politie kwam met 18 teams ter plaatse en beloofde grondig onderzoek om het verloop van het incident te achterhalen.

Afrikaanse jongeren uit Brussel

Het parket bevestigde dat de gewelddadige incidenten werden veroorzaakt door Afrikaanse jongeren die uit Brussel kwamen. Later op de avond vond er opnieuw een massale vechtpartij plaats op het Stationsplein in Aalst. Hier waren een 30-tal personen bij betrokken. Een Roemeense man liep een gebroken arm op. Het parket onderzoekt de incidenten en zoekt naar eventuele verbanden tussen beide gebeurtenissen.

Bekijk de beelden uit Lede:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vlaams Belang (@vlaamsbelang)

BRON:HLN
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen