21.4 C
Brussel

Dewinter veegt de vloer aan met Rousseau

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Zondag was Filip Dewinter (Vlaams Belang) te gast in de VTM-studio. Daar ging hij in duel met Conner Rousseau (Vooruit). Beiden zijn lijstduwer in hun provincie, respectievelijk Antwerpen en Oost-Vlaanderen. “De gewone Vlaming wil [dat de] problemen en overlast aangepakt worden. Niet met de matrak zoals u wilt, maar met kordate maatregelen zoals wij die voorstellen.”

Het debat ging immers onder meer over de racisme-strafwetgeving. Die zorgt ervoor dat mensen kunnen vervolgd worden en zelfs opgesloten voor zogenaamde ‘haatspraak’. Het Vlaams Belang wil de vrije meningsuiting herstelling tot alle meningen en uitingen – behalve oproepen tot geweld.

Mateke Matrak

Want, zo worp Dewinter Rousseau voor de voeten, “de revolutie eet altijd haar eigen kinderen. De wetgeving omtrent discriminatie die uw partij door het parlement heeft gejaagd om de publieke opinie te muilkorven, daar bent u nu zelf het slachtoffer van.”

Dat is een verwijzing naar de rechtszaak die loopt tegen Rousseau na diens racistische uitspraken over Roma-zigeuners waarbij hij de politie opriep om “die bruine mannen” te matrakkeren. Vorige maand werd immers bekend dat de voormalige en zelfverklaarde ‘oppersos‘ zich toch moest verantwoorden voor de rechter.

Maar, zo liet Dewinter Rousseau (die het zelf steevast over ethische thema’s wou hebben) tot slot nog weten: “de verkiezingen gaan volgens mij in de eerste plaats over immigratie, en dat horen we ook bij de kiezer”, aldus nog het Antwerpse Vlaams Belang-kopstuk. “De gewone Vlaming wil dat die problemen en overlast aangepakt worden. Niet met de matrak zoals u wilt, maar met kordate maatregelen zoals wij die voorstellen.”

BRON:VTM
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen