21.4 C
Brussel

Van Grieken (VB): “miljoen kiezers mogen niet aan de zijlijn blijven”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“Een miljoen Vlamingen hebben op het Vlaams Belang gestemd. Zij mogen niet aan de zijlijn blijven staan, de keuze van de kiezer moet gerespecteerd worden.” Dat zei Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken na zijn gesprek met Vlaams informateur Bart De Wever (N-VA).

Eerder vandaag gingen de gesprekken voor de Vlaamse regeringsvorming van start. Als grootste winnaar van de verkiezingen werd Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken als eerste ontvangen door informateur De Wever (N-VA). De twee V-partijen hebben beide 31 zetels in het Vlaams Parlement.

Miljoen kiezers respecteren

“Het was een aangenaam en constructief gesprek”, klinkt het namens voorzitter Van Grieken in een persmededeling. “Vlaanderen stemde nog nooit zo Vlaams en rechts. De wil van de kiezer moet gerespecteerd worden.”

“We hebben het Vlaams politiek landschap overlopen en De Wever heeft aandachtig geluisterd naar onze inzichten”, volgens Van Grieken. Hij benadrukte dat “het Vlaams Belang en N-VA evenveel zetels hebben in het Vlaams Parlement.” Bij de verkiezingen ging N-VA erop achteruit en verloor zetels. Het Vlaams Belang won er maar liefst 8.

“Een miljoen kiezers mogen niet aan de zijlijn blijven staan”, zei Van Grieken dan ook. “In een normaal land zou de kiezer gerespecteerd worden en zich uiten in regeringsdeelname. Dat is nu eenmaal hoe een democratie hoort te functioneren.”

Lees ook:

Vlaanderen kleurt geel: Vlaams Belang grootste in drie provincies

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als politiek redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en werkstudent aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen