21.4 C
Brussel

Van Grieken op gesprek bij De Wever: “gaan onze kiezers keihard vertegenwoordigen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is aangekomen bij het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon. Daar zal N-VA-voorzitter Bart De Wever immers als informateur gesprekken houden over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Dat meldt GVA.

Vijf jaar geleden vond er een gelijkaardig gesprek plaats tussen Van Grieken en De Wever. “Wat ik ga zeggen? Dat wij net zoals N-VA ook 31 zetels in het Vlaams Parlement hebben”, vertelt Van Grieken aan GVA. “Dat Vlaanderen vijf jaar geleden rechts en Vlaams heeft gestemd, en nu nog rechtser en nog Vlaamser. En dat zo’n signaal niet genegeerd mag worden: want in een normaal land zou Vlaams Belang nu deel uitmaken van een nieuwe Vlaamse regering.”

Een meerderheid zit er echter nipt niet in. Daarvoor komen de twee partijen immers één zetel te kort. “Ik had gehoopt dat we één zeteltje meer hadden gehaald. Dan was het een heel ander verhaal geweest”, aldus Van Grieken. “Dat de N-VA sowieso een derde partner nodig heeft? Dat lijkt me de evidentie zelve. Wie? Ik ben niet de informateur, ik ben hier om mijn partij te vertegenwoordigen: een partij die de verkiezingen gewonnen heeft, en evenveel zetels heeft als N-VA.”

Stem op de N-VA was geen stem op Rousseau

“Ik denk dat meneer De Wever een plan heeft, en ik zal dat aanhoren. Dat neemt niet weg dat ik ook een plan heb: onze kiezers keihard vertegenwoordigen”, besluit Van Grieken aan GVA. “Ik denk dat Vlaams Belang een plek aan de tafel verdient. Daar komt nog eens bij dat ik denk dat de kiezer N-VA niet echt een mandaat heeft gegeven om de socialisten binnen te halen. Want een stem op de N-VA mag toch geen stem op Conner Rousseau (Vooruit) geweest zijn?”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Van Grieken (@vangriekentom)

BRON:GVA
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen