14.7 C
Brussel

Van Grieken stelt alternatief voor Vivaldi voor

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Een dag na het communautair congres van het Vlaams Belang heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken “één goed alternatief” voor de Vivaldi-regering. De DPG-peiling wees maandag uit dat maar liefst 3 kwart van de burgers geen Vivaldi II willen. Van Grieken stelt voor om ineens de stekker uit gans het federale niveau te trekken.

“Drie kwart van de Belgen wil geen Vivaldi II, maar wat zijn de alternatieven?” Dat was één van de spraakmakende koppen van de krant van Het Laatste Nieuws maandag. Tom Van Grieken (Vlaams Belang) beantwoordde de vraag van HLN met een half ernstige kwinkslag.

“Ik ken alvast één goed alternatief, tweet Van Grieken. “Gewoon géén federale regering en een overdracht van de federale bevoegdheden aan Vlaanderen.” De Vlaams Belang-kopman sluit zijn tweet af met een knipogende emoji.

Geheel humoristisch is de tweet van Van Grieken echter niet. Zondag organiseerde de partij een grootschalig communautair congres. Daar stelde de partij een stappenplan voor om de ordelijke opdeling van België concreet te organiseren. Dit begint met de vorming van een nieuwe Vlaamse Regering die zich strategisch toespitst op Vlaamse autonomieverwerving.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen