5.5 C
Brussel

Van Grieken: “Cijfers tonen nogmaals aan dat migratiestop broodnodig is”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Genoeg is genoeg en vol is vol. Dat reageert Tom Van Grieken, voorzitter van het Vlaams Belang, ondubbelzinnig aan de redactie van V-NIEUWS op het nieuws over de buitensporig snelle immigratie naar ons land. Uit een nieuwe studie blijkt dat we 40% meer immigratie moeten slikken dan onze buurlanden en we met Vlaanderen zo in sneltempo de meest dichtbevolkte regio in Europa zullen worden. “Deze cijfers bevestigen natuurlijk wat we al langer weten, maar het is goed dat dit nogmaals in de belangstelling komt, want de nood is acuut en groot. Een migratiestop is essentieel.”

“Als u het gevoel heeft dat het steeds drukker wordt in Vlaanderen, dan is dat geen verbeelding.” Dat schreef HLN deze ochtend. Sinds circa 2000 zijn er netto maar liefst negenhonderdduizend mensen bijgekomen. In 2000 waren er 5,9 miljoen inwoners in Vlaanderen. Vandaag zijn dat er 6,8 miljoen.

Dat is ongeveer Gent én Antwerpen erbij op minder dan een generatie tijd en dat vooral door immigratie. Sinds enkele tijd is onze autochtoon geboortecijfer immers negatief. In 2022 stierven er zo 2.787 mensen meer dan er werden geboren. Vlaanderen kreeg jaarlijks gemiddeld 1 immigrant erbij per 272 inwoners. In Frankrijk is die ratio 1 op 348 en in Nederland 1 op 388. Een verschil dus van circa 40%.

Van Grieken: “Dit is ruwe ‘wake-upcall'”

“Dit moet werken als een ruwe ‘wake-upcall’ voor onze beleidsmakers”, vindt Van Grieken. “Helaas wordt er natuurlijk niemand wakker bij de Vivaldisten of zelfs binnen de Vlaamse Regering, die verantwoordelijk is voor inburgering. Sterker, het zijn zij die deze demografisch-culturele zelfmoord hebben veroorzaakt en blijven veroorzaken. Open Vld is zo al 25 jaar onafgebroken aan de macht. Nu hebben we duidelijke cijfers over wat voor catastrofe ze hebben veroorzaakt.”

“Want in die tijd hebben we meerdere regularisatierondes meegemaakt van tienduizenden illegalen, zijn er elk jaar 20.000 tot 40.000 asielzoekers bijgekomen en moeten we elk jaar 50-60.000 immigranten slikken via gezinshereniging”, legt Van Grieken uit. “Een migratiestop is niet alleen dringend, maar ook broodnodig als we Vlaanderen nog ‘Vlaanderen’ willen noemen in de volgende 25 jaar.”

“Die migratiestop, dat is voor ons een set aan heldere, maar haalbare maatregelen”, besluit Van Grieken. “Ten eerste: asielopvang in eigen regio. Huwelijksimmigratie moet verstrengd worden. Wie illegaal ons land binnenkomt, moet elke kans op legaal verblijf kwijtspelen. En we moeten herkomstlanden onder druk zetten om hun onderdanen die hier illegaal verblijven terug te nemen. Tot slot moeten er aan onze buitengrenzen fysieke barrières en bewaking komen die actief verhinderen dat migranten illegaal ons continent binnenkomen. Dat houdt ook de legalisering van pushbacks in.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen