5.5 C
Brussel

“Vol is vol”: Vlaanderen ontvangt 40% meer immigranten dan buurlanden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Sinds de start van deze eeuw ontvangt Vlaanderen véél méér immigranten op dan onze buurlanden Duitsland, Frankrijk of Nederland. Zo’n 40% meer zelfs. Dat maakt een HLN-analyse duidelijk. Het versterkt zo de boodschap van de grootst gepeilde partij in het land, het Vlaams Belang, namelijk dat ons land die enorme en buitensporige druk niet aankan. De oppositiepartij lanceerde eerder dit jaar ook een financiële studie naar de kost van massamigratie of: “vol is vol”.

HLN schrijft het verbatim: “als u het gevoel heeft dat het steeds drukker wordt in Vlaanderen, dan is dat geen verbeelding.” Sinds circa 2000 zijn er netto maar liefst negenhonderdduizend mensen bijgekomen. In 2000 waren er 5,9 miljoen inwoners in Vlaanderen. Vandaag zijn dat er 6,8 miljoen. “Dat is de volledige bevolking van een stad als Antwerpen én Gent erbij.” En dat is vooral aan immigratie te wijten, want ons geboortecijfer is negatief geworden. In 2022 stierven er zo 2.787 mensen meer dan er werden geboren.

“Vol is vol”: immigranten doen bevolkingsdichtheid groeien tot 497 mensen op één vierkante kilometer

Dat betekent logischerwijs ook dat de bevolkingsdichtheid fel is toegenomen. Rond de eeuwwisseling woonden er gemiddeld 441 mensen op een vierkante kilometer. Vandaag zijn dat er al 497. Binnenkort zullen we zo de meest dichtbevolkte regio worden van Europa, voorspelt de DPG-krant.

De immigratie en bevolkingsgroei neemt dan ook feller toe dan in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Sterker nog: de Vlaamse bevolking is in vergelijking met de Duitse sinds 2000 maar liefst vier keer sneller gegroeid. Dat komt dus uiteraard door immigratie, want Vlaanderen is een populaire trekpleister en ons netto geboortecijfer is dus zoals gemeld negatief geworden. Vlaanderen kreeg jaarlijks gemiddeld 1 immigrant erbij per 272 inwoners. In Frankrijk is die ratio 1 op 348 en in Nederland 1 op 388. Een verschil dus van circa 40%.

En dit betreft enkel de legale migratie (arbeidsmigratie, gezinshereniging, asielmigratie…). De enorme hoeveelheden illegalen die naar dit land komen, zijn niet meegeteld. Geschat wordt dat er rond de 200.000 illegalen in gans het land wonen, waarvan de meeste in onze hoofdstad: Brussel.

Lees ook:

De Croo wil nog meer legale migratiewegen

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen