14.3 C
Brussel

Senator bemerkt gebrek aan ‘jongeren’-problemen op Graspop-metalfestival

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Afgelopen 4 dagen vond GMM plaats in Dessel: de Graspop Metal Meeting. Het festival kreeg heel wat belangstelling, niet in het minst omwille van een razend populair optreden door Helmut Lotti met zijn ‘Hellmut’-act. Het festival verliep verder ook zonder noemenswaardige incidenten of rellen. Er waren nochtans veel jongeren en “dat in combinatie met veel zon en weinig ‘verkoeling'”, bemerkt senator Bob De Brabandere (Vlaams Belang).

GMM is na vier dagen van loeiharde rock- en metalmuziek eindelijk voorbij. ‘Hellmut’ kon samen met vele andere bands met veel furore afsluiten zondag. Er was zelfs geen plaats meer in de Metal Dome waar ‘Hellmut’ optrad. Meer dan 200.000 mensen zijn deze editie minstens één dag naar Graspop geweest. En ondanks het warme weer kon dat zonder al te veel incidenten doorgaan. Eén Colombiaanse dievenbende werd wel opgepakt, maar ze konden worden gestopt voor ze konden toeslaan.

Dat staat in schril contrast met onze recreatiegebieden en stranden de afgelopen maanden en zelfs jaren. Daar waren er om de haverklap incidenten zoals gevechten, rellen, vandalisme en ga zo maar door. Maar GMM is in tegenstelling tot Vlaamse zwemdomeinen niet populair bij allochtone jongemannen uit Brussel met slechte bedoelingen. En dat was ook senator De Brabandere niet ontgaan.

“Vandaag de vierde dag Graspop“, tweette hij zondag. “Veel jongeren, veel ouderen en zelfs ook veel bloot. Dat in combinatie met veel zon en weinig ‘verkoeling’. En toch alleen maar kameraadschap en geen incidenten. Wat een verschil met de Blaarmeersen.” De Brabandere eindige met een retorische/sarcastische vraag: “Hoe zou dat komen?”

Lees ook:

‘Diversiteitsfestival’ van PVDA-jongeren: vernielingen en kind naar ziekenhuis

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen