6.2 C
Brussel

Nog een maand voor start zomer, maar Blaarmeersen al doelwit ‘jongeren’

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het zijn gekke toestanden tegenwoordig op de Blaarmeersen. Het domein is beveiligd met camera’s en extra personeel, terwijl het strand volledig omheind is door een splinternieuw hek. Dit nadat amokmakers – vooral van allochtone afkomst – het recreatiedomein zomer na zomer teisterden. Maar de beveiliging bleek al snel eenvoudig te omzeilen. Eén actiegroep groef een tunnel onder het hek met een eenvoudige spade, zo leek het vorige week. En zondagmiddag hebben tientallen ‘jongeren’ de Blaarmeersen binnengedrongen tegen de regels in, meldt HLN. Diefstal en overlast waren het gevolg.

Het hek in de Blaarmeersen is nog maar net gezet, of het lijkt al in de opdracht gefaald. Een actiegroep ondergroef het hekken vorige week en zondagmiddag drongen circa100 allochtone jongemannen de strandzone binnen tegen de regels. Gevolg: gauwdiefstallen en geweld.

De agressieve jongemannen zochten de confrontatie op met brave bezoekers, maar daar bleef het niet bij. Uiteindelijk werd de politie ingezet. En opmerkelijk, hoewel de politie tussenkwam, werd slechts één iemand opgepakt. Dat zegt Dirk De Sutter, woordvoerder van de Gentse politie via HLN. “Eén persoon werd gearresteerd en naar het commissariaat meegenomen voor verhoor.”

Een handvol agenten bleef op locatie om de orde te bewaren. Het ziet er in elk geval naar uit dat de saga in de Blaarmeersen nog niet direct zal opgelost worden met een eenvoudig hek.

BRON:HLN
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen