14.3 C
Brussel

‘Diversiteitsfestival’ van PVDA-jongeren: vernielingen en kind naar ziekenhuis

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Borgerhout is een 9-jarige jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij een vuurpijl in het gezicht kreeg. Het incident gebeurde op DiverCity, een festival dat volledig in het teken staat van anti-racisme en diversiteit. Na het festival sneuvelde een ruit van een politievoertuig en vond er een vechtpartij plaats in premetrostation Astrid. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

Het ‘DiverCity’ festival van RedFox, de jongerenbeweging van de extreemlinkse PVDA, vond zaterdag voor de zesde keer plaats. Het gratis ‘diversiteitsfestival’ wordt voor en door jongeren georganiseerd. Aanvankelijk verliep het gebeuren zonder problemen, maar de sfeer in Park Spoor Oost werd tegen het einde van de festiviteiten echter grimmig. Amokmakers daagden de beveiligingsmensen van het festival uit en zochten de confrontatie op.

Op een bepaald ogenblik staken enkele relschoppers en zogenaamde ‘jongeren’ Bengaals vuur aan en er werden vuurpijlen in de lucht geschoten. Een jongen van 9 jaar oud kreeg zo’n pijl vol in het gezicht. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht en is niet in levensgevaar. Hoewel de geweldenaars na enige tijd door de security konden worden ontzet, zorgden zij ook buiten het festivalterrein nog voor heel wat overlast. Een ruit van een politievoertuig werd ingegooid en niet veel later vond ook aan premetrostation Astrid, nabij het Centraal Station, een vechtpartij plaats.

De organisatoren houden de lippen stijf omtrent het voorval. “Diversiteit, dat is een rijkdom”, is het enige wat klinkt. Politie Antwerpen werd gecontacteerd, maar wou niets kwijt over de achtergrond van de daders.

Pieter Geerts
Pieter Geerts
Pieter Geerts (1998°, Mechelen) is weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen