16.9 C
Brussel

Kamerlid Ellen Samyn nu ook belaagd na geweld op betoging

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Kamerlid Ellen Samyn (Vlaams Belang) wordt belaagd via het internet. Nadat ze hardhandig tegen de grond werd gewerkt op de zorgbetoging vorige week, wordt ze nu belaagd door extreemlinkse ’trollen’ die zich vermaken. “Maar ik laat me niet intimideren.”

Een delegatie van het Vlaams Belang werd vorige week dinsdag door de politie verhinderd om steun te uiten aan de betogers uit de zorgsector. Partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) kreeg daarbij een rake slag in het aangezicht van een agent. Ook Kamerlid Ellen Samyn werd echter hardhandig aangepakt. Zij werd tegen de grond gewerkt, haar tenen werden gekneusd en ze kreeg bovendien een kniestoot.

‘Fanmail’

Via sociale media deelt Samyn nu ook ‘fanmail’ die ze sindsdien krijgt. Het gaat om extreemlinkse figuren die zich vermaken met het oneigenlijk politiegeweld en de politica trachten te intimideren. Eén sujet stuurde Samyn zo: “hier se, een kleine nazi die is goe slaag heeft gekregen (sic). Jullie verdienen het.”

“Het is verontrustend om te beseffen dat het vrije recht op betogen en verzamelen nog steeds niet geheel verzekerd is in België, en al zeker niet in PS-bestuurde steden”, reageert Samyn aan de redactie van V-NIEUWS. “Maar het is minstens evenzeer verontrustend dat een belangrijk deel van de linkerzijde geweld een legitiem politiek middel vindt om tegenstanders het zwijgen op te leggen.”

“Ze kunnen het niet halen via de stembus, dus willen ze overgaan tot fysieke middelen. Maar ik laat me niet intimideren en mijn partij evenmin”, besluit een vastberaden Samyn. “Integendeel. in 2024 is het aan ons. We komen eraan en niemand houdt ons tegen: geen PS-burgemeesters en geen geweldgrage extreemlinkse trollen.”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen