5.5 C
Brussel

Depoortere: “Gezagsdragers zijn alsmaar meer doelwit van agressie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Volgens Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) worden publieke gezagsdragers, zoals politieagenten, ambulanciers en buschauffeurs, steeds meer geviseerd door agressie. Dat vertelt hij in de nieuwste aflevering van V-CAST.

Maandag werd in Opwijk een ziekenwagen beschoten met vuurpijlen. Hoewel niemand gewond raakte, is dat lang niet altijd het geval bij andere voorvallen van nodeloze agressie tegenover publieke gezagsdragers. Van cipiers tot buschauffeurs, in het afgelopen maanden gingen verschillende personeelskorpsen al meerdere malen in staking omwille van de toename aan geweld.

“Alles wat een gezagsfunctie heeft, zeg maar, alles wat een uniform draagt, alles wat herkenbaar is: politieagenten, brandweerlui, ambulanciers, buschauffeurs, treinconducteurs of zelfs leeraars, liggen meer en meer onder vuur”, vertelt Depoortere. “Ook dat is gelinkt aan massa-immigratie. In hoofdzaak zijn het allochtonen die zeer doelbewust deze mensen fysiek belagen.”

Lik-op-stuk-beleid

Het Vlaams Belang is dan ook duidelijk: dit geweld moet een halt toegeroepen worden. “Het aantal daden van fysieke agressie tegen controleurs, conducteurs en ander personeel van het openbaar vervoer zit al jaren in stijgende lijn”, zei Vlaams Parlementslid Wim Verheyden (Vlaams Belang) vorige maand nog in een mededeling. “Er is dringend nood aan een lik-op-stuk-beleid en aan betere bescherming voor deze mensen.”

Anderzijds moet ook de massamigratie en de daaruit vloeiende overvolle gevangenissen dringend aangepakt worden. “Het Vlaams Belang reikte al meermaals de enige echte oplossing aan: de overbevolking beëindigen door criminele vreemdelingen te repatriëren naar hun herkomstlanden. Meer dan 40 procent van de gedetineerden bezit immers geen Belgische nationaliteit en 30 procent is hier zelfs illegaal”, aldus Kamerlid Marijke Dillen (Vlaams Belang) in een mededeling vorige maand.

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen