5.5 C
Brussel

Ziekenwagen beschoten met vuurpijlen in Mazenzele (Opwijk)

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In het vredige Mazenzele, een deelgemeente van Opwijk, werd een verontrustende gebeurtenis gemeld door brandweerzone Vlaams-Brabant West. Een ziekenwagen lag onder vuur door middel van vuurpijlen. Hoewel niemand gewond raakte, heeft dit incident diepe indruk gemaakt op de betrokkenen. Dat meldt VRT NWS.

Zaterdagavond rond 23:45 kreeg de brandweerzone een dringende oproep voor het naburige Merchtem. Daar vond een medische noodsituatie plaats. Met spoed vertrok de ambulance vanuit de brandweerpost in Asse, met een ervaren chauffeur aan het stuur en een begeleider naast zich. Terwijl de ambulance onderweg was naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, met de patiënt aan boord, kwam er een plotse confrontatie tot stand. Bij het passeren van Mazenzele kregen de ambulanciers te maken met geweld onder de vorm van vuurpijlen. Minstens één vuurpijl raakte de ambulance.

Zinloos geweld

“Onze chauffeur zag een aantal flitsen, maar wist eerst niet goed wat er aan de hand was. Nadien had hij door dat de ambulance beschoten werd met vuurpijlen. Gelukkig kon hij nog doorrijden en raakte niemand gewond”, verklaarde Wouter Jeanfils, woordvoerder van de brandweer aan VRT NWS.

“Brandweerzone Vlaams-Brabant West aanvaardt geen enkele vorm van agressie tegen haar medewerkers en we veroordelen deze en elke daad van zinloos geweld ten stelligste”, liet zonecommandant Tom Van Esbroeck weten aan VRT NWS.

Als reactie op dit verontrustende incident heeft de brandweerzone aangekondigd dat zij de komende dagen zorgvuldig juridische stappen zullen overwegen. Het doel is om de daders van deze aanval op te sporen en hen ter verantwoording te roepen voor hun laffe daden tegen degenen die zich inzetten voor de veiligheid en het welzijn van anderen.

Gevoel van straffeloosheid

“Er is een gevoel van straffeloosheid bij de daders”, zei Marijke Dillen in een eerder interview. Ze gaf aan dat geweld tegen ambulanciers, politie en andere hulpdiensten hard moet worden aangepakt. “Respect voor hulpverleners en veiligheidsdiensten is bij een bepaald deel van de bevolking helaas ver te zoeken. Dat komt natuurlijk omdat dergelijke misdrijven in de praktijk nauwelijks leiden tot effectieve gevangenisstraffen en er een gevoel van straffeloosheid heerst bij de daders. Wij willen daarom de minimumstraf voor élke vorm van fysiek geweld gepleegd tegen politiediensten of hulpverleners verhogen van zes maanden tot één jaar”, vertelde ze toen.

Lees ook:

Dillen: “Recht op veiligheid is geen luxe, maar een mensenrecht!”

 

BRON:VRT NWS
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman
Axelle De Meersman (Aalst, 2003°) is studente Psychologie en volgt het binnenlands en buitenlands nieuws op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen