8.6 C
Brussel

“Zorg moet betaalbaar en toegankelijk zijn voor onze mensen”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De Raad van State heeft de zogenaamde “actualisering” van het zorgbudget uit 2021 vernietigd. Minister van Welzijn Hilde Crevits (cd&v) moet de besparing van om en bij de 11 miljoen euro nu terugdraaien. “Wat wij willen, is dat het geld gehaald wordt door te stoppen met de nutteloze uitgaven”, reageert Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse (Vlaams Belang) voor de camera van V-NIEUWS. “Voor ons is er een duidelijke prioriteit: het afschaffen van de wachtlijsten en bewerkstelligen van betaalbare en toegankelijke zorg voor onze mensen.”

Reeds bij de aankondiging van de besparende maatregel op de zorg, riep het Vlaams Belang minister Crevits tot de orde. Om en bij de 15.000 mensen met een beperking die op de wachtlijst stonden voor een persoonsvolgend budget werden erdoor getroffen.

“Dat is een hele goede zaak voor onze mensen”, klinkt het bij De Reuse. “Sommige mensen hadden tot 10.000 euro zorgbudget minder per jaar. Die mensen zijn terecht naar de Raad van State getrokken en de Raad van State heeft het ongedaan gemaakt, zodat die mensen terug de nodige zorg kunnen inkopen.”

Geen besparingen op zorg

Crevits moet nu op zoek naar 11 miljoen euro budget. Voor het Vlaams Belang is besparen op andere aspecten van welzijn alvast uit den boze. “Wij willen alvast niet dat ze het uit een eigen budget haalt, want zij beheert het budget van welzijn, volksgezondheid, armoede en gezin. Daar zijn de noden heel groot, dus daar moeten de budgetten blijven en toegekend worden”, aldus het Vlaams Parlementslid.

“Wat wij willen, is dat het geld gehaald wordt door te stoppen met de nutteloze uitgaven op vlak van migratie, het Belgisch kluwen en nutteloze prestigeprojecten”, legt De Reuse op tafel. “Voor ons is er een duidelijke prioriteit: het afschaffen van de wachtlijsten en bewerkstelligen van betaalbare en toegankelijke zorg voor onze mensen.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen