8.6 C
Brussel

“Wij willen dat Vlaanderen Vlaams blijft”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Uit een analyse van socioloog Jan Hertogen afgelopen week bleek dat het met de demografische verandering in Vlaanderen veel erger gesteld is dan gedacht. Bijna 40 procent van de inwoners van België is allochtoon. “Dat is uiteraard geen verrassing voor iedereen die niet blind of doof is”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken voor de camera van V-NIEUWS. “De omvolking is een feit en het gaat bijzonder snel.”

Bijna 40 procent van de bewoners in België is allochtoon. Dat is heel wat meer dan aanvankelijk gedacht. Veel allochtone inwoners worden nog steeds niet meegeteld, want iemand ‘met een migratieachtergrond’ wordt enkel opgenomen in de cijfers als hij/zij of zijn/haar (groot-)ouders oorspronkelijk in een ander land woonden. In realiteit ligt het cijfers dus nog hoger.

“Dat is uiteraard geen verrassing voor iedereen die niet blind of doof is. Je moet maar naar onze grootsteden gaan, of eigenlijk gewoon naar onze centrumsteden vandaag de dag, om te zien dat onze steden en gemeenten ernstig veranderen qua demografie. Het is goed dat de heer Jan Hertogen nog eens heeft aangestipt – net zoals wij hebben gedaan op de immigratiebarometer – dat men ook de cijfers in rekening moet nemen wanneer de gootouders van niet-Belgische afkomst zijn. De omvolking is een feit en het gaat bijzonder snel”, aldus Van Grieken.

“Wij houden wél van ons land”

Volgens Hertogen mag er echter niet gesproken worden over omvolking. Meer nog: hij geeft expliciet aan dat dit enorm percentage niet gebruikt mag worden “als bewijs van omvolking”. De cijfers zijn er nochtans naar, zoals blijkt uit zijn hoogsteigen onderzoek, want alle integratie-indicatoren staan op rood.

Ook Van Grieken is de hypocrisie van de socioloog niet ontgaan. Hij schrijft het toe aan de ideologische achtergrond van de onderzoeker. “Meneer Hertogen is dan ook een zeer linkse prof en expert die omvolking en vervreemding en immigratie toejuicht. Dat doen wij niet. Wij houden wel van ons volk, wel van ons land en we willen graag dat Vlaanderen Vlaams blijft.”

Lees ook: 

Nieuwe analyse toont aan: omvolking groter dan gedacht

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen