1.8 C
Brussel

“Wanneer gaat De Wever Vooruit vragen om z’n shit op te kuisen?”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdagavond lekten de exacte uitspraken die Vooruit-voorzitter Conner Rousseau deed op de Vredesfeesten in Sint-Niklaas uit. Naast zijn uitspraken over de Romagemeenschap, prees hij ook een vriendin seksueel aan bij de agenten. Volgens fractievoorzitter in de Kamer Barbara Pas (Vlaams Belang) is de socialistische partij alle geloofwaardigheid kwijt. “Ik vind dat een hypocrisie die misselijkmakend is. En mijn maag was nog niet helemaal hersteld van de eedaflegging van Gwendolyn Rutten”, klinkt het voor de camera van V-NIEUWS.

In een interview met De Standaard van mei dit jaar liet N-VA-voorzitter Bart De Wever optekenen enkel met het Vlaams Belang in zee te willen gaan “als Vlaams Belang zijn shit opkuist”. Een groot struikelblok voor hem was het vermeende dulden van “extremisten die voortdurend andere beledigen en onder de gordel aanvallen”. Een concreet voorbeeld haalde hij in deze niet aan, maar met de uitspraken van de voorzitter regeringspartner bij uitstek die aan het licht gekomen zijn, worden deze nu wél in zijn schoot geworpen.

Barbara Pas reageert onomwonden op de uitspraken van Rousseau. “Ik vind dat bijzonder erg en allesbehalve fatsoenlijk voor een partijvoorzitter. Ik vraag me af wanneer de andere partijvoorzitter die zo graag met Vooruit in zee wil, Bart De Wever, gaat reageren met de vraag wanneer Vooruit toch op z’n minst “shit opkuist”, vooraleer hij met zo’n partij kan samenwerken”, kaatst ze de bal terug.

Vooruit is alle geloofwaardigheid kwijt

Volgens de Kamerfractieleider is de socialistische partij alle geloofwaardigheid kwijt wanneer het op dergelijke thema’s aankomt. “Vooruit heeft figuren, zoals Vlaams Parlementslid Hannelore Goeman, die overal seksisme in zien, die dan altijd hoog van de toren blazen. Maar als er onversneden seksisme is en bodyshaming van hun eigen voorzitter, dan zwijgen ze in alle talen. Ik vind dat een hypocrisie die misselijkmakend is. En mijn maag was nog niet helemaal hersteld van de eedaflegging van Vlaams minister Gwendolyn Rutten (Open Vld).”

Het Vlaams Belang eiste in het kader van de #MeToo-zaak rond een voormalig werkneemster van de socialistische partij al dat Goeman moet opstappen als voorzitter van de bijzondere commissie rond seksueel misbruik in het Vlaams Parlement.

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996) is redactiechef van V-Nieuws. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-Nieuws werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen