13.4 C
Brussel

‘Oppersos’ Rousseau alweer in problemen: “Gewoon op slaan”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De controverse en storm rond Vooruit-voorzitter Conner Rousseau gaan maar niet liggen. Woensdag lekten de exacte uitspraken uit die werden gedaan begin september door Rousseau in Sint-Niklaas en die een strafonderzoek veroorzaakten. En die blijken weinig fraai, zo blijkt uit info van Het Nieuwsblad. “Echt waar, die Roma, gewoon op slaan. Daar kunde geen fucking kloten mee doen hé.” Een vriendin van Rousseau werd dan weer seksueel aangeprezen bij de politie.

Begin september tijdens de Vredesfeesten en aan Conner Rousseau zijn stamcafé ’t Hemelrijk raakte Rousseau verwikkeld in een soort van ruzie met de politie. Agenten werden daarbij beledigd, maar het was niet de enige groep van mensen die het moesten ontgelden in de uithalen van zelfverklaarde ‘oppersos’ Rousseau.

“Kunde geen fucking kloten mee doen”

De Romazigeuners in Sint-Niklaas werden zo zeer negatief bejegend door Rousseau die zichzelf als de ‘oppersos’ identificeerde. “Die Roma of andere zigeuners staan hier elke fucking dag met hun matras of frietketel aan de glasbol [container, red.]”, zo zei hij volgens Het Nieuwsblad. “Echt waar, die Roma, gewoon op slaan. Daar kunde geen fucking kloten mee doen hé, met die gasten.”

Vervolgens moet een man met hanenkam die aan het café aanwezig is het ontgelden. “Het is geen zicht. Gebruik jullie matrak om die lelijke dikzak op zijn bakkes te slaan.” Rond 06:00 uur proberen vrienden en een vriendin Rousseau aan te sporen om naar huis te gaan en loopt het gesprek op een einde, maar niet voordat Rousseau diezelfde vriendin “in weinig flatterende bewoordingen seksueel aan[prijst] bij de agenten in kwestie”.

Vooruit en Rousseau weigeren om te reageren

Vooruit wenste niet te reageren op de bevindingen van Het Nieuwsblad en ook donderdagochtend wou Vooruit niet reageren bij De Ochtend of andere programma’s van VRT. Het nieuws komt namelijk (en alweer) op een vervelend moment. De lucht rond Rousseau leek eindelijk te klaren, nadat het parket woensdag meldde dat het onderzoek naar het vermeend racisme van Rousseau afgerond was, en dat er een bemiddelingsprocedure opgestart wordt.

Opmerkelijk: die bemiddeling hield in dat Rousseau een bezoek moet brengen aan de Dossinkazerne – net als de aangeklaagde S&V-kopman Dries Van Langenhove dat moest doen enkele jaren geleden. Ook moet Rousseau een jaar lang therapie volgen, en dit allemaal zonder proces.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen