13.6 C
Brussel

Wangedrag Hilde Vautmans haalt Open Vld verder onderuit

Gepubliceerd:

- Advertisement -

De rel rond het gedrag van Europarlementslid Hilde Vautmans brengt Open Vld in een moeilijk parket. “Het lijkt alsof de partij hard is voor de gewone man, terwijl ze het zelf niet zo nauw neemt met de middelen”, meent politicoloog Carl Devos (UGent). Terwijl Vautmans en Open Vld de onschuld volhouden, komt nieuw bewijs boven.

De getuigenissen over middelenmisbruik en belaging van medewerkers door Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) doen heel wat stof opwaaien. “Kom, breng iemand mee, scheld mij desnoods uit”, verkondigde Vautmans eerder op Radio 1. Zelf zou ze haar medewerkers brutaal vernederd en geterroriseerd hebben.

Al is de zaak nog volop in ontwikkeling, toch sprak het Open Vld-partijbestuur – inclusief voorzitter Tom Ongena – nagenoeg meteen hun steun uit voor Vautmans. Ook de lijsttrekker zelf meent niet in de fout te zijn gegaan. Ondertussen spreekt de krant De Tijd over “mogelijk belastende e-mails” die de getuigenissen tegen Vautmans kracht bijzetten.

Wanpraktijken Hilde Vautmans (Open Vld)

“Open Vld heeft het altijd over bezuinigen en matigen”, zegt politicoloog Carl Devos (UGent). “Maar met welke morele autoriteit kunnen de liberalen nog verkondigen dat de burger de tering naar de nering moet zetten?” Eerder pakte Open Vld nog uit met het voorstel om bepaalde minimumpensioenen te verlagen.

“Het lijkt alsof de partij hard is voor de gewone man, terwijl ze het zelf niet zo nauw neemt met de middelen”, besluit Devos. Uit een onderzoek van de KU Leuven bleek dat Vautmans onvoldoende transparant was over hoe ze belastinggeld gebruikt. Ook de zweem van cliëntelisme draagt ze al enige tijd met zich mee, zeker voor ‘haar’ paardenlobby.

Het zoveelste schandaal haalt Open Vld verder onderuit, terwijl de partij al aan het wegzakken was in de peilingen.

Lees ook:

Hilde Vautmans (Open Vld) verwikkeld in geldmisbruik en belaging

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen