14.7 C
Brussel

Wandeling Dewinter en Camus door Sint-Joost-ten-Node verboden

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Morgen geeft Renaud Camus, de Franse auteur van het boek ‘Le Grand Remplacement’, een lezing over omvolking in het Vlaams Parlement in het kader van de conferentie ‘Massa-immigratie: ondergaan of tegengaan’. Het plan was om voorafgaand samen met Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) een korte wandeling te maken in het nabijgelegen Sint-Joost-ten-Node. Socialistisch burgemeester Emir Kir (ex-PS) verbiedt nu echter de wandeling.

Ondanks tegenprotest van enkele linkse partijen en een petitie opgezet door extreemlinks zal de lezing plaatsvinden. “Belangrijk is dat de omvolking met Camus als belangrijkste woordvoerder in het parlement bespreekbaar is”, klinkt het bij Dewinter. “Dat alles draagt bij tot de normalisering en de sociale acceptatie van de omvolking als begrip.”

Dewinter zal Camus inleiden en ook zijn eigen boek ‘Omvolking’ voorstellen. Dewinter plande ook een wandeling te maken door Sint-Joost-ten-Node voorafgaand aan het evenement, maar die werd dus verboden.

“Wie nu nog durft te beweren dat de omvolking een mythe en een leugen is, ontkent het licht van de zon”

“Het was de bedoeling om een korte wandeling te maken door de omgevolkte en geïslamiseerde wijken van het nabijgelegen Sint-Joost-ten-Node”, reageert Dewinter. “Dat de burgemeester Emir Kir, die zelf nauwe banden onderhoudt met de AKP-partij van Erdogan en hiervoor zelfs uit zijn eigen partij de PS werd gezet, deze wandeling nu verbiedt, is ronduit schandalig.”

Het is duidelijk dat we in dergelijke gemeenten geen baas meer zijn in ons eigen land”, besluit Dewinter. “Wanneer nu ook verkozen volksvertegenwoordigers en hun gasten de toegang tot gemeentes op het grondgebied van ons land wordt ontzegd, staat de democratie op een hellend vlak. Het gaat hier immers niet over een betoging of politieke actie, maar enkel om een wandeling van twee personen door een zogenaamd superdiverse wijk. Wie nu nog durft te beweren dat de omvolking een mythe en een leugen is, ontkent het licht van de zon.”

Robin Gouwy
Robin Gouwy
Robin Gouwy (Aalst, 1996°) is redactiechef van V-NIEUWS. Hij studeerde rechten aan de UGent. Voor V-NIEUWS werkte hij als APA voor de Europese fractie van het Vlaams Belang.

Gerelateerd

Meest gelezen