13.5 C
Brussel

Vlaams Belang voert actie aan gevangenis van Dendermonde

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdag hield het Vlaams Belang een actie tegen de overbevolking en het personeelstekort in de gevangenis van Dendermonde. Op die manier wil de partij de cipiers een hart onder de riem steken, zo wordt gemeld in een mededeling.

De cipiers van de verschillende Vlaamse gevangenissen staken al sinds begin april voor onbepaalde duur. De redenen voor de staking zijn de overbevolking en het schrijnende personeelstekort in de gevangenissen. Volgens het Vlaams Belang komt het grote probleem van overbevolking voort uit het grote aantal allochtonen dat in de gevangenissen verblijft. Daarom organiseerde het Vlaams Belang vandaag actie door flyers uit te delen, voorzien van een spandoek met de boodschap ‘Overbevolking en personeelstekort: een gevaarlijke mix’.

40 procent heeft niet de Belgische nationaliteit

“Ook in Dendermonde zijn er regelmatig grondslapers vanwege de overbevolking”, zegt fractievoorzitter in de Kamer en lijsttrekker voor het Vlaams Belang Barbara Pas. “Volgens de laatst opgevraagde cijfers bij de minister heeft meer dan 40 procent van de gevangenen niet de Belgische nationaliteit.”

“We moeten dringend werk maken van het laten uitzitten van straffen door deze vreemdelingen in hun land van herkomst. Landen die hun onderdanen niet willen terugnemen, moeten hun ontwikkelingssteun verliezen.”

Investeren in gevangenispersoneel

Ook wil de partij investeren in meer gevangenispersoneel. “We moeten meer investeren in gevangenispersoneel en de werkomgeving aantrekkelijker maken door betere lonen en arbeidsvoorwaarden”, zegt Vlaams Parlementslid en lijsttrekker voor het Vlaams Parlement, Guy D’haeseleer (Vlaams Belang).

“Naast betere arbeidsvoorwaarden is het ook essentieel om te investeren in meer cellen, zodat we de overbevolking kunnen tegengaan en de werkomstandigheden van de cipiers kunnen verbeteren. Het budget dat nu wordt besteed aan zaken zoals ‘kunstintegratie’ in de gevangenissen, kan beter worden ingezet om de veiligheid en het welzijn van het gevangenispersoneel te verbeteren.”

Lees ook:

VB: Van Tigchelt “faalt in aanpak overbevolking gevangenissen”

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen