9.7 C
Brussel

Vlaams Belang: “Migratiewetboek de Moor maat voor niets”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Woensdag stelde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) haar ‘migratiewetboek’ voor. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zegt in een mededeling vooral een verkiezingsstunt te zien. “Dit is de mensen een rad voor de ogen draaien een paar maand voor de verkiezingen.”

Zoals eerder al werd aangekondigd presenteerde de Moor haar fameuze ‘migratiewetboek’ aan de pers. “Minder procedures, nultolerantie voor misbruik, minder werklast en meer rechtszekerheid”, aldus de staatssecretaris. Toch is de wijze en vooral het moment waarop ze die aankondiging deed uiterst bedenkelijk.


“Het document werd niet voorgelegd aan het parlement en zelfs nog niet afgeklopt binnen de regering”, reageert Kamerfractieleider Barbara Pas (Vlaams Belang). “Het zegt genoeg over de bedoeling van dit migratiewetboek: het is er niet om de migratieregels te veranderen, maar een pure verkiezingsstunt.”

Geen sprake van minder migratie

Noch de antimisbruikbepalingen, noch de efficiëntere procedures komen volgens het Vlaams Belang tegemoet aan de vraag van de bevolking naar minder migratie. “De essentie van het failliete migratiebeleid wordt op geen enkele manier aangepast”, vertelt Van Grieken. “Op geen enkele manier zal dit de ongebreidelde instroom tegengaan.”

“Gezinshereniging wordt niet verstrengd en het uitwijzingsbeleid niet verbeterd. Het zou er nog aan ontbreken dat we misbruik tegen proberen gaan, maar zelfs de manier waarop men dat wil realiseren is een doekje voor het bloeden. Een strenger migratiebeleid is voor Vlaanderen levensnoodzakelijk, maar de Moor reduceert de hervorming van de migratiewetgeving tot een goedkope verkiezingsstunt”, aldus Van Grieken.

Lees ook:

Terugname-akkoord met Mongolië: Vlaams Belang niet onder indruk

Mathias Leyssens
Mathias Leyssens
Mathias Leyssens (Jette, 1999°) is bachelorstudent Geschiedenis en volgt de binnenlandse politiek op voor V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen