18 C
Brussel

VB roept op tot “Vlaamse frontvorming” op vooravond Vlaamse feestdag

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Het Vlaams Belang blies zondag verzamelen in Kortrijk, aan het iconische Groeningemonument. Alle parlementaire fracties van de partij kwamen er samen voor strijdredes van Kamerfractieleider Barbara Pas en Kamerlid Wouter Vermeersch. Ook Tom Van Grieken liet een duidelijk geluid horen: “De Vlaming heeft massaal gekozen voor een Vlaams en rechts beleid en hoort dit dan ook te krijgen.”

Het Vlaams Belang hield zondag een korte manifestatie aan het Groeningemonument dat de Guldensporenslag herdenkt, waarbij Vlaamse burgers het – met succes – opnamen tegen een Frans ridderleger. Dit op 11 juli 1302.

Geen politieke spelletjes, maar frontvorming voor meer Vlaanderen

“Het Vlaams Belang reikt de hand naar eenieder die wél de stem van de Vlaming wenst te vertegenwoordigen”, zo zei Van Grieken er. “Met een Vlaams front laten we alle politieke spelletjes achterwege en zetten we onze mensen op de eerste plaats.”

Want volgens Kamerfractieleider Pas zal ook de aanstaande federale regering immers weinig realiseren ten voordele van Vlaamse zelfstandigheid.

De regering van de Nieuwe-Vooruit-Alliantie dreigt een pure besparingsregering te worden, en de communautaire verzuchtingen, waar de Vlamingen een maand geleden massaal voor hebben gestemd, dreigen andermaal in de vuilbak te belanden”, aldus Pas.Alleen een volledige Vlaamse onafhankelijkheid – u weet wel, punt één van de N-VA-statuten – kan een uitkomst bieden voor het gerechtvaardigde vrijheidsstreven van het Vlaamse volk. Dat is waar Vlaanderen voor heeft gekozen, en dat is het minste dat Vlaanderen verdient!”

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen