8.6 C
Brussel

VB: Nicole de Moor (cd&v) “geen respect voor de democratie”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) stelt haar nieuwe Migratiewetboek morgen al voor aan de pers, terwijl er in de Kamer niets op de agenda staat. De staatssecretaris heeft “geen respect voor de democratie”, reageert Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas in een persbericht. “Dit is een verkiezingsstunt”, voegt Kamerlid Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) toe.

De demarche van de staatssecretaris stoot op hevige kritiek vanuit de oppositie. “Een staatssecretaris die haar wetsontwerp eerst voorstelt aan de pers en niet aan het parlement, heeft geen respect voor de democratie”, reageren Barbara Pas en Ortwin Depoortere namens het Vlaams Belang.

“Dit is een verkiezingsstunt waarbij het parlement opzij wordt geschoven”, volgens Depoortere, voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken. “Betekent deD’ van democratie nog iets voor cd&v?”

Zwak voorstel van staatssecretaris de Moor (cd&v)

Ook over de mogelijke inhoud van het nieuwe Migratiewetboek is de Vlaams-nationalistische partij niet te spreken. Van een daadwerkelijke verstrenging “van bijvoorbeeld het recht op gezinshereniging of het uitwijzingsbeleid”, zal er volgens Kamerlid Depoortere (Vlaams Belang) geen enkele sprake zijn.Dit is de mensen voorliegen.”

“De Vlamingen vragen al jaren minder migratie, niet meer”, benadrukt fractieleider Barbara Pas. Haar partij, het Vlaams Belang, blijft pleiten voor een migratiestop, “niet meer gecontroleerde migratie”. Stelt de staatssecretaris morgen de openstelling van extra migratiekanalen voor, “dan mag ze rekenen op onze partij om dat met alle wettelijke middelen tegen te houden”, besluit Pas.

Lees ook:

Depoortere (VB) sabelt demarche De Moor (cd&v) neer: “ongehoord”

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen