5.5 C
Brussel

VB benoemt “olifant in kamer” drugdebat Brussel: “het asiel- en migratiebeleid”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

“De dealers en daders van de schietpartijen heten heus niet Piet of Jean, hoor.” Met die schijnbaar eenvoudige boodschap doorbrak senator en Brussels Vlaams Belang-voorzitter Bob De Brabandere het debat op De Zevende Dag via X (Twitter). Zondag werd in het VRT-programma gedebatteerd over de vele schietpartijen en zware criminaliteit in Brussel met onder meer Brussels parlementslid Cieltje Van Achter (N-VA).

Afgelopen weken vonden er in de hoofdstad maar liefst acht schietpartijen plaats, ook met dodelijke gevolgen. Zondag werd over de problematiek gedebatteerd in De Zevende Dag. Niet uitgenodigd aan de VRT-tafel: senator Bob De Brabandere, noch Brussels parlementslid Dominiek Lootens-Stael (Vlaams Belang). Maar dat weerhield de Vlaams-nationalisten niet om in het debat te breken.

“Wat ook opzienbarend is: niemand die de olifant in de kamer betreffende drugscriminaliteit in Brussel durft noemen: het asiel- en migratiebeleid”, zo tweette De Brabandere zondag. Nochtans is het een gekend feit dat dat Marokkaanse clans, Albanezen en groepen zoals de ‘de Marseillaise maffia’ er de drugshandel domineren. “De dealers en daders van de schietpartijen heten heus niet Piet of Jean, hoor.”

Het geweld in Brussel zal allicht niet direct stoppen. De clan die de plak zwaait in de Peterboswijk nam onlangs de Marollen over en heeft nu ook zijn oog laten vallen op het Jacques Franckplein.

Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert
Jonas Naeyaert (1989°, Gent) is hoofdredacteur van V-NIEUWS. Hij studeerde EU-studies aan de UGent. Voor V-NIEUWS richtte hij SCEPTR op en was hij woordvoerder bij het Vlaams Belang en de Vlaamse Volksbeweging.

Gerelateerd

Meest gelezen