5.5 C
Brussel

Opnieuw schietpartij Brussel

Gepubliceerd:

- Advertisement -

In Brussel heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een schietpartij plaatsgevonden. Twee personen zijn gewond geraakt, waarvan er één in levensgevaar verkeert. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Rond 00:30 uur werd de politiezone Brussel Noord opgeroepen, omdat er op het Lehonplein in Schaarbeek schoten te horen waren. Eenmaal aangekomen, zagen de hulpdiensten een man op de grond van het plein met een schotwond.

“Een tweede slachtoffer werd kort nadien in de De Potterstraat gevonden. Het leven van een van de slachtoffers is in gevaar”, laat woordvoerder Audrey Dereymaeker van de politiezone Brussel Noord weten aan de Gazet van Antwerpen. “Het is te vroeg om conclusies te trekken over de reden voor de schietpartij.”

Brussel kampt al langere tijd met schietpartijen. Zo was er tussen 11 en 19 februari sprake van zeven verschillende schietpartijen. De schietpartijen van de afgelopen weken zouden allemaal deel uitmaken van een grotere drugsoorlog tussen de clan van wijk Peterbos, die aangestuurd wordt door de Marseillaise maffia en de ‘onafhankelijke’ clans in Sint-Gillis en Anderlecht die veelal door Marokkaanse families geleid worden. De clan Peterbos nam onlangs de Marollen over en heeft nu ook zijn oog laten vallen op het Jacques Franckplein.

Lees meer over de schietpartijen in de hoofdstad:

Zeven schietpartijen op tien dagen: het geweld in Brussel in kaart gebracht

Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen