5.5 C
Brussel

Vandendriessche (VB) ontkracht leugens Miranda Ulens (ABVV)

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op X heeft Vlaams Belang-Europarlementariër Tom Vandendriessche uitgehaald naar Miranda Ulens, de topvrouw van de socialistische vakbond ABVV. Dit komt na het ondemocratische besluit van Ulens om niet met een “extreemrechtse” Vlaamse regering aan tafel te schuiven. Dat wil zeggen: een regering met de partij die een kwart van de Vlamingen vertegenwoordigt, het Vlaams Belang.

In haar interview in De Zondag, heeft ABVV-topvrouw Miranda Ulens aangegeven niet aan tafel te willen met een regering waar het Vlaams Belang een onderdeel van uitmaakt. Naast de gebruikelijke verwijten van “racisme”, beweerde ze hierin ook dat het Vlaams Belang altijd tegen verhoging van het minimumloon gestemd heeft, bijvoorbeeld in het Europees Parlement.

“Er is nooit een stemming geweest over een ‘verhoging’ van het minumumloon”

Op X reageert Europarlementariër namens het Vlaams Belang Tom Vandendriessche hier fel op: “Er is nooit een stemming geweest over een ‘verhoging’ van het minimumloon in het Europees Parlement. De Vlaamse minimumlonen zijn nu al de tweede hoogste in Europa. Het Vlaams Belang pleit voor 5% verhoging bij ons.”

Wel geeft hij aan waar de verwarring vandaan kan komen. “Er is wel een stemming geweest over het invoeren van een minimumloon in de EU. En daar stemde Vlaams Belang tegen, net zoals de Deense en Zweedse socialisten, vurig aangespoord daartoe door hun vakbonden”, schrijft hij in zijn bericht. “Waarom? Loonvorming en het sociaal overleg is een nationale bevoegdheid waardoor dat aangepast is aan de nationale keuzes en realiteit.”

Lees hier meer over de woorden van Ulens en de reactie van het Vlaams Belang:

ABVV plant om democratie naast zich neer te leggen

BRON:X
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz
Hendrik Arntz (Leiden, 2001) is student geschiedenis en weekendredacteur bij V-NIEUWS.

Gerelateerd

Meest gelezen