13.6 C
Brussel

Vandendriessche (VB): “EU heeft gewoon geen effectief antwoord”

Gepubliceerd:

- Advertisement -

Op de aanhoudende crisissen in zowel de Palestijnse gebieden als Oekraïne, “heeft de EU gewoon geen effectief antwoord.” Dat benadrukte Europarlementslid en Europees lijsttrekker Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) in De Zevende Dag. Hij veroordeelde ook de wanpraktijken van Hilde Vautmans (Open Vld).

Volgens Europarlementslid Tom Vandendriessche pakt de Europese Unie (EU) conflicten verkeerd aan. Het voorstel van handelssancties tegen Israël is ineffectief, stelt hij. Met betrekking tot de Palestijnse gebieden volgt het Vlaams Belang elk initiatief dat stabiliteit bevordert. “Ons belang als nationalisten is stabiliteit in die regio.”

Ook rond de oorlog in Oekraïne ging de EU “met economische sancties Poetin doen omver vallen. Het omgekeerde is gebeurd. Dan ging men via bewapening de Russen op het slagveld verslagen. Dat gebeurde ook niet”, concludeerde de Europese lijsttrekker “Waar gaat dit heen?” 

Vandendriessche benadrukte dat het Vlaams Belang meteen in de bres sprong voor Oekraïense vluchtelingen, “uit het principe van opvang in eigen regio”. De Oekraïners “vechten voor vrijheid en identiteit en als nationalist kan ik dat bewonderen”, vervolgde hij. “Ik denk dat we elke inspanning moeten doen om zo min mogelijk Oekraïners te laten sterven.”

Vandendriessche versus Vautmans

Op het middelenmisbruik van Europarlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) reageerde Vandendriessche scherp. Binnen zijn Identiteit en Democratie-groep gelden “de meest strikte reglementering. We hebben een systeem van interne controle mét controle door een externe auditor.” De liberale Renew-groep van Open Vld is klaarblijkelijk minder streng.

Eerder haalde hij al uit naar zijn liberale ambtgenote op sociale media. “Wat deden die eigenlijk met hun communicatiebudget?

Elias Cool
Elias Cool
Elias Cool (1999°) volgt als redacteur de binnenlandse en Europese berichtgeving op voor V-NIEUWS. Hij is gewezen ondernemer en student aan de associatie KU Leuven.

Gerelateerd

Meest gelezen